Ultimele zile de mandat PNL aduc 24 de milioane de euro la drumuri

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 23:17

   

Ultimele zile de mandat PNL aduc 24 de milioane de euro la drumuri
In ultimele zile de mandat ale ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri a mai adaugat la fondurile unor contracte 34 de milioane de euro, dintre care 24 de milioane de euro unor firme "prietene" PNL.

Astfel, in urma majorarii mai multor contracte privitoare la reparatia si modernizarea unor drumuri, 24 de milioane de euro au mers catre firmele Selina si Romstrade apartinand, in ordine, lui Beniamin Rus, membru PNL Bihor, cealalta lui Nelu Iordache, unul dintre apropiatii ministrului Ludovic Orban, arata Cotidianul.

Ca justificare pentru platile suplimentare s-a invocat nevoia unor lucrari mai ample decat cele prevazute initial, atunci cand nu se stia ca traficul va creste exponential.

Este doar o metoda prin care firmele reusesc sa castige licitatiile cu preturi mici, care se rotunjesc ulterior din cauza erorilor de strategie si nepotrivirilor din teren. Contractul incheiat de CNADNR cu firma lui Beniamin Rus pentru repararea a 8,5 kilometri din centura Oradea se incadreaza perfect in acest caz.

Licitatia pentru aceste lucrari, care prevedeau doar reparatii si nu si suplimentarea benzilor, a fost castigata de firma Selina cu 22 de milioane de lei, adica aproximativ sase milioane de euro.In momentul in care vizionarul Ludovic Orban si-a dat seama ca este nevoie de doua benzi pe sens, firma care incepuse deja lucrarile, Selina, a fost insarcinata sa le duca la bun sfarsit.

Totusi, legea spune ca daca lucrarile nu au legatura cu cele initiale trebuie organizata o noua licitatie, aceasta cu atat mai mult daca valoarea depaseste 50% din contractul initial.

CNADNR a preferat sa pastreze firma Selina care in primavara a si inceput largirea, fara a sti chiar cati bani va primi in plus de la CNADNR.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2062 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
koko51955
rank 5
Orban face ultima lui afacere, o bomba de milioane
Daca ar fi ajuns la guvernare, cu siguranta ca nu ar fi fost nevoie de asa o suma acum, insa, daca tot pleaca, de ce nu ar face un ultim tum de milioane? Doar e din ministerul pe care-l conduce si are voie. Asa crede el, neluind in calcul si justitia. Va da socoteala, nu peste mult timp, sant sigur. Am zis.
pilula
rank 1
in constructii
asa-i de cand lumea, indiferent de guvern
OD
rank 1
Ce reparatii ?
Soseaua de centura de la oradea abia sa ternint de construit. Reparatii daca ihtradevar trebuiesc,acste nu se incadreaza in ttemenele de garantie ? sau...tunu-i-tun de sfarit de mandat liberal. D.l primar Ilie Bolojan,fost Secretarul guvernului Tariceanu, sper sa fie corect cu acesti bani,caci pentru eventual un petec -doua nu se foloseste arata banet cu care se pot construi o buna portiuhjne de drum. PS.Sustin ca daca acesti bani erau din fondurile europene, Ilie Bolojan NU-I INCASA.,asa ca bani de la buget....sant la discretia pm. Acum in plina iarna la soseaua de centura NU SE POATE LUCRA. Procuratura sa fie pe faza cu folosirea milioanelor donate primariei.
IOAN (cel adevarat)
rank 1
Solicit.....
.... GAZETEI DE ORADEA,ca ziaristii acesteia sa urmareasca incotro o cotesc acesti bani,ce lucrari se fac din ei ACUM IN TIMPUL IERNII CAND NORMELE TEHNICE INTERZIC ASTFEL DE LUCRARI la temperaturi negative. Vedeti ca poate la catedrala Baptista se mai pot consuma din ei, unde pastorul baptist Radu Tarle,ar avea nevoie asa...ca presedinte al CJ Bihor si pentru deplasarea acestuia cu un grup de CRESTINI,in luna Februarie, Statele Unite ,ca sa ia parte la o RUGACIUNE COMUNA si la un dejun cu presedintele Obama ,cu ocazia acestei,,Rugaciuni Comune,,. Sper sa preintampinati acest tun financiar cu tara in criza de care are grija inca Taridceanu.
Mefisto
rank 1
Nu te aude Ioane nimeni
Pentru ca si aici baptisti,penticostali,ortodocsi,sunt ocupati cu ,,construitu",facutul de bani ilicit,nu conteaza de mirease,bani la pastori,popi sa iasa.
RNR
rank 1
Nu sunt inventate de Orban,au fost practicate cu brio de zeus aceasta "usa de biserica" a politicii romanesti si de toti ministri transporturilor care au fost dupa revolutie.Numai de la autostrada A1 au furat fiecare ministru cateva milioane de dolari sau euro si tot proasta este.Cand a venit la putere,zeus a oprit toate lucrarile mari ca chipurile erau supraevaluate,sa nu care cumva sa-i mai dea cineva comisioane lui bombonel si in felul asta au dublat pretul unitar si nici nu s-a facut nimic.Un exemplu in acest sens este autostrada Bucuresti-Brasov-Oradea care a crescut precum cozonacul,ca pret,ca executie aproape zero.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor