Ultimul tun al lui Ridzi: afacerea taberelor studentesti

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 12:18
4370 citiri
Ultimul tun al lui Ridzi: afacerea taberelor studentesti

Pana sa-si dea demisia, Monica Iacob Ridzi a reusit sa mai dea inca 880.000 de euro din banii publici, unor firme datornice la stat, fara licitatie.

Chiar inainte de izbucnirea scandalului legat de cumpararea stirilor cu bani de la bugetul Ministerului Tineretului si Sportului, fostul ministru a impartit rapid 880.000 de euro, fara licitatie, pentru organizarea unor tabere studentesti, scrie Evz.

Cea mai mare parte a sumei, 3.115.282 de lei, a ajuns in numai doua saptamani in conturile celor trei firme care organizeaza de ani de zile taberele studentesti finantate de guvern, in ciuda datoriilor pe care le au la stat.

Firmele care au incasat echivalentul a 741.730 de euro din banii ministerului sunt SC Iunona Travel SRL, SC Corsa Trans SRL si SC Vila Regal SRL, din Costinesti.

Restul de 591.410 lei, adica 140.811 de euro, au mers spre RAAPPS - SRP Sinaia, Regie pe care MTS a chemat-o sa se inscrie pentru locurile de la munte, dupa ce restul firmelor nu reusisera sa acopere necesarul.

Cumpararea pachetului de aproximativ 9.000 s-a facut fara licitatie, cu acoperirea unui articol de lege ce permite cumpararea de "servicii hoteliere si restaurant" in conditii minime de transparenta: un caiet de sarcini publicat eventual pe site si anuntarea atribuirii contractului in 48 de zile.

Premierea unor firme cu datorii la stat

Pe 1 iunie, ministerul a anuntat doar pe site ca vrea sa cumpere pachete de cazare si masa "in limita a 5.250 de locuri la mare si 3.850 la munte", fara sa pomeneasca insa nimic despre banii.

Pe 16 iunie, plata de sute de mii de euro era deja facuta in conturile firmelor cu datorii de miliarde la bugetul de stat.

Potrivit Evz, printre cei implicati in achizitia taberelor, pe langa fostul ministru Ridzi, se numara si Marius Marcuta, directorul de la investitii, Gheorghe Rusescu, director la Programe pentru Tineret si mana dreapta a lui Ridzi in OTPDL, dar si alti functionari partasi si la evenimentul "2 Mai".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Monica Ridzi tabere, #tabere MTS licitatie, #Ridzi tabere licitatie , #ancheta