Un fost SPP-ist a fost violat in arestul Politiei Capitalei

Marti, 20 Mai 2008, ora 07:29
5334 citiri
Un fost SPP-ist a fost violat in arestul Politiei Capitalei

Fostul sergent major Florin Georgescu a castigat, saptamana trecuta, la Strasbourg un proces intentat statului roman, pentru tratamente degradante si inumane, suferite in ianuarie 1996, in timp ce se afla in arestul Politiei Bucuresti, anunta Click.

In anii '90 el a facut parte din garda personala a presedintelui Ion Iliescu. In urma unui denunt facut de Sever Muresan, fostul SPP-ist a ajuns in arestul Politiei Capitalei. Aici, pentru ca a refuzat sa recunoasca acuzatiile aduse, a fost batut de politisti mascati, iar in celula a fost violat de ceilalti detinuti.

Florin Georgescu, in varsta de 42 de ani, afirma ca toata povestea a inceput in momentul in care a solicitat un ajutor umanitar in valoare de 15 mii de dolari de la Sever Muresan.

"Mi-a dat banii, pentru tratamentul sotiei mele, care a fost diagnosticata cu cancer. Ulterior, pentru acest ajutor, mi-a cerut sa-i aranjez o intrevedere cu Ion Iliescu, in garda caruia eram, sperand sa scape de unele dosare penale, in care era cercetat atunci. Pentru ca am refuzat, a facut acel denunt, in care spunea ca banii i-am cerut ca taxa de protectie si i-am cheltuit pe achizitionarea de masini de lux", afirma Georgescu.

In urma denuntului, fostul SPP-ist a fost arestat si incarcerat in arestul Politiei Capitalei, unde a inceput calvarul. "Calaii mei au fost maiorul Ilie Perca si capitanul Stefan Bucur. Ma scoteau din celula, dupa 10 seara si ma bagau in ancheta. Pentru ca nu declaram ce voiau ei, chemau niste indivizi mascati, probabil tot politisti, imi legau mainile de picioare si ma suspendau intre doua birouri, dupa care incepeau sa ma loveasca pe rand, la talpi.

Pentru ca nu am cedat au cerut sefului de celula, un individ caruia ii spuneau "Nelu", sa ma aranjeze. in celula au tabarat vreo 11 detinuti pe mine. Nu am putut sa le fac fata. Atunci am fost violat", a marturisit fostul SPP-ist.

Curtea de la Strasbourg a obligat statul roman la plata sumei de 8.000 de euro, compensatii pentru prejudiciu moral. "Razboiul meu cu statul roman nu se va opri aici. N-am fost condamnat pentru acele acuzatii, drept urmare voi continua sa ma judec cu statul, pentru a-mi dovedi nevinovatia", a mai declarat Florin Georgescu.

Primele imagini cu Dani Alves la ieșirea din închisoare VIDEO
Primele imagini cu Dani Alves la ieșirea din închisoare VIDEO
După ce a plătit o cauţiune de un milion de euro, Dani Alves, care a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, dar a făcut apel, a părăsit luni închisoarea în...
Anunț oficial: Dani Alves poate ieși din închisoare. Ce s-a întâmplat în procesul de viol
Anunț oficial: Dani Alves poate ieși din închisoare. Ce s-a întâmplat în procesul de viol
Fostul fotbalist brazilian Dani Alves, condamnat în luna februarie la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, a plătit cauţiunea stabilită la un milion de euro şi va...
#SPP, #agent, #viol, #proces, #Politia Capitalei, #CEDO , #ancheta