Vanghelie a cheltuit 40.000 de euro pe un scaun, un birou si un dulap

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 15:44
2197 citiri
Vanghelie a cheltuit 40.000 de euro pe un scaun, un birou si un dulap
Foto: Academia Catavencu

Inainte ca tot omul sa afle de criza financiara ce avea sa loveasca si Romania, primarul sectorului 5 a cheltuit aproape 2 milioane de RON pentru achizitionarea si dotarea a 10 centre de urgenta, ce zac inchise in prezent in sectorul pe care-l conduce.

Prin vara lui 2008, cand pe la noi economia duduia, Vanghelie se pregatea de criza. Nu e inca sigur daca inspiratia primarului s-a datorat cunoasterii si intelegerii in detaliu a crizei subprime ce afecta SUA ori daca a fost avertizat de vreuna din vrajitoarele care sunt la el in sector, dar e clar ca primarul a actionat, relateaza Academia Catavencu.

Drept urmare, primarul "care este" a achizitionat, in regim de urgenta, prin negociere directa, fara anunt de participare, 10 chioscuri stradale pe care le-a numit pompos centre de urgenta de sector.

Asta, cu toate ca "situatia de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente ce nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta" nu a fost numita.

"Urgenta" a costat sectorul 375.000 RON, dupa ce s-a batut palma cu o firma din Ilfov, Imob Lux Construct.

Mobila, de 5 ori mai scumpa

Daca numai un scaun din plastic, un birou si un dulap din prefabricate au costat 40.000 de euro, e lesne de imaginat cum de s-a ajuns la fabuloasa suma de 1.557.000 RON, fara TVA, pentru intregul lot de mobila.

Piesele de mobilier au fost cumparate, tot in regim de urgenta de la alt SRL din Bucuresti, SC Neorom Mobilier.

Si ca treaba sa fie clara, Vanghelie a mai negociat, in mod direct, inca doua contracte, prin care a luat rucsaci de 50.000 de lei si aparate foto de 100.000. Pentru ca momentul merita sa fie imortalizat!

Urgenta inca nu a aparut

Semn ca urgenta inca nu a aparut, chioscurile stau inchise si nimeni nu prea stie la ce servesc.

Reporterii saptamanalului s-au plimbat pe domeniul lui Vanghelie si au aflat de la un politist comunitar ca "sunt pentru timp de vara, cand se da apa la oameni. Acum, nu se intampla nimic, doar vine o doamna de la Primarie care face liste cu pensionarii care merg in excursiile organizate de domnul Vanghelie".

Intre timp, si denumirea centrelor de urgenta s-a schimbat, acestea purtand un inscris, cu litere de-o schioapa, "Birou de relatii cu cetatenii". Iar pe geam, neatinse de trecerea vremii, stateau lipite cateva hartii pe care erau trecute masurile ce trebuie urmate in caz de canicula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vanghelie chioscuri urgenta, #chioscuri mobila urgenta, #chioscuri situatie urgenta, #sector 5 chioscuri , #ancheta