"Viceregele asfaltului" Theodor Berna, retinut - dosar cu prejudiciu de peste o suta de milioane de euro

Luni, 18 August 2014, ora 22:40
8400 citiri
"Viceregele asfaltului" Theodor Berna, retinut - dosar cu prejudiciu de peste o suta de milioane de euro

Theodor Berna si Florian Bujoreanu, administratori la SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti, respectiv SC Proiect Alfa Capital SRL Bucuresti, au fost retinuti, luni, fiind acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar cu un prejudiciu de peste o suta de milioane de euro.

Alte cinci persoane au fost puse sub control judiciar, in acelasi dosar, dupa ce, in cursul zilei de luni, opt persoane au fost audiate la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

In urma audierilor, Berna Theodor, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti si SC Teloxim Con SRL Bucuresti, si Bujoreanu Florian, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucuresti, au fost retinuti pentru 24 de ore si risca sa fie arestati preventiv, se arata in comunicatul Parchetului, remis Agerpres.

Suspectii sunt banuiti ca, in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale, au inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, in scopul ascunderii provenientei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase in numerar din conturile unor societati comerciale de tip fantoma.

Potrivit Romania Tv, in dosar ar fi implicata si o banca din Ploiesti, care ar fi facilitat mai multe tranzactii suspectate ca ar fi ilegale. Mai mult, unele extrageri s-ar fi facut cu ajutorul unui intermediar, un pensionar de peste 80 de ani, care ar fi retras sume importante.

Prejudiciul total estimat este de peste 100 de milioane de euro - 104.940.660 lei (23 milioane euro) din evaziune fiscala si 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din spalare de bani.

Cum a ajuns Theodor Berna viceregele asfaltului in Romania

Theodor Berna este considerat unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din domeniul constructiilor. In 1999, Berna era consilierul lui Traian Basescu la primaria Capitalei. Astazi, conduce mai multe companii de constructii, dintre care Tehnologica Radion a inregistrat afaceri de 125 de milioane de euro, rulaj care o plasa in urma cu un an pe locul 2 in Romania. Pe primul loc era clasata Straco Grup, firma de constructii a fratilor Horpos.

SC Tehnologica Radion SRL este implicata in dosarul in care Madalin Dumitru, directorul suspendat al Directiei generale infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Capitalei, este cercetat de DNA pentru coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#evziune fiscala Prahova, #dosar spalare bani, #Theodor Berna retinut , #ancheta