Victima in "Tombola Castigatorilor" de la TVR

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 21:56
2708 citiri
Victima in "Tombola Castigatorilor" de la TVR
Foto: Adevarul

Un buzoian a fost pacalit la un concurs de la TVR 2 la care biletele au fost vandute de Loteria Romana. Valentin Andrei trebuia sa primeasca 6.000 de lei de la "Tombola Castigatorilor", dupa ce biletul cumparat de el a fost validat. A incasat in schimb doar 800 de lei.

In vara anului trecut, buzoianul Valentin Andrei a inceput sa vizioneze consursul "Tombola Castigatorilor", difuzat pe TVR 2. A mers la una dintre agentiile loto din oras, de unde si-a cumparat un bilet, relateaza Adevarul.

"Eu am prins incredere in acest concurs pentru ca am vazut sigla de la Loteria Romana si faptul ca se facea reclama pe televiziunea nationala. Atunci m-am hotarat sa particip", a declarat Valentin Andrei pentru cotidian.

A primit doar jumatate din bani

Premiile oferite in cadrul concursului erau impartite in doua categorii. La prima se puteau castiga 3.600 de lei (300 de lei x 12 luni), iar la cea de-a doua categorie, 6.000 de lei (500 de lei x 12 luni). Mai mult decat atat, pe afisele expuse in agentiile loto se preciza ca "societatea organizatoare va deconta transportul castigatorilor in vederea ridicarii premiilor (CFR, maxi-taxi)".

Dupa depunerea biletului cumparat, Valentin Andrei a fost declarat castigatorul premiului din categoria a doua.

"Am castigat 6.000 de lei, deci cate 500 de lei pe luna. In urma impozitului pe castig imi reveneau 400 de lei lunar, dar eu nu am primit decat 800 de lei. Atunci cand am vazut ca nu-mi primesc si restul de bani, am trimis un memoriu, anul trecut in octombrie, la Loteria Romana. Acestia au dat vina pe firma cu care au colaborat la emisiune, SC Oxigen Company SRL, si mi-au zis ca eu trebuie sa imi ridic premiul de la ei", ne-a declarat castigatorul.

In raspunsul scris pe care buzoianul l-a primit din partea Loteriei se mentioneaza faptul ca "firma organizatoare specifica angajamentul companiei noastre doar de a comercializa biletele de joc in numele SC Oxigen Company, plata castigurilor obtinute fiind atribuita pe deplin organizatorului".

Dupa acest raspuns, castigatorul a mers la Bucuresti, la sediul firmei SC Oxigen Company, cea de la care ar fi trebuit sa-si ridice castigul, numai ca acolo nu mai era nimeni si nimic, sediul fiind gol si nu avea de la cine sa isi ia premiul de 6.000 de lei.

TVR pretinde ca doar a difuzat emisiunea

Contactati telefonic, reprezentantii TVR au declarat ca nu au cum sa-si asume vreo raspundere. "Nu era o emisiune produsa de noi. Nu am facut altceva decat sa o difuzam", a declarat Mariana Irimia, de la Departamentul de Relatii Publice al TVR.

Acum, buzoianul este foarte hotarat sa dea in judecata firma care trebuia sa ii ofere cate 400 de lei pe luna si spera ca in acest mod sa intre in posesia banilor.

Firma care a derulat tombola, Oxigen Company, este detinuta de catre fratii Andrei si Bogdan Tirdea. Unul dintre acestia, Andrei, spune ca nu a auzit despre acest incident si ca nu a primit nico sesizare de acest gen.

Show-ul "Tombola Castigatorilor" a fost lansat in iulie 2009, a fost prezentat gratuit de TVR 2, iar biletele s-au vandut pe infrastructura Loteriei Romane, contra unui comision mai mic decat cele practicate curent de compania de stat.

Concursul a tinut doar cateva luni. El era prezentat de cantaretul Aurelian Temisan si de Andreea Mantea, care atunci era iubita lui Andrei Tirdea, unul dintre organizatori.

Andrei si Bogdan Tirdea sunt fiii omului de afaceri Paul Petre Tirdea (foto), judecat in prezent pentru criminalitate economica, spalare de bani, fals si uz de fals, inselaciune bancara si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In urma cu cinci ani, si Tirdea senior a organizat o tombola la postul Prima TV.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tombola Castigatorilor pacaleala, #buzoian pacalit Tombola Castigatorilor, #Valentin Andrei victima TVR, #fratii Tirdea Tombola Castigatorilor , #ancheta