Voiculescu taie sute de copaci sa-si faca palat

Luni, 31 Martie 2008, ora 08:50
3746 citiri
Voiculescu taie sute de copaci sa-si faca palat

Sute de copaci sunt pusi la pamant, in nordul Capitalei, periodic pentru a face loc noilor proiecte imobliare. Una dintre cele mai afectate zone este Padurea Baneasa, unde, de mai multi ani, au loc defrisari masive. Gabriel "Puiu" Popoviciu, Ion Tiriac sau Gigi Becali sunt cativa dintre oamenii care isi ridica complexe rezidentiale sau sedii de firme in zona, relateaza Ziua.

Fenomenul este intalnit si in Padurea Corbeanca, situata in apropiere. Aici, presedintele-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a taiat aproape 2.000 de metri patrati de padure pentru a-si ridica un palat. Cazul a intrat in atentia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti care a depus o plangere penala. Asa cum era de asteptat, aceasta a fost uitata prin sertarele politistilor.

Locatia viitoarei resedinte de lux a familiei Voiculescu este situata in apropierea strazii Primaverii din comuna Corbeanca, care duce spre "Paradisul verde" al omului de afaceri Cristian Tantareanu, pe o suprafata totala de aproximativ 12.000 de metri patrati.

In vederea edificarii uriasei resedinte, familia Voiculescu a cumparat de la mai multi proprietari de padure diverse suprafete, iar apoi a inceput sa defriseze. Cu toate ca a primit acordul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti (ITRSVB) din cadrul Romsilva sa taie doar de pe 600 de metri patrati, Voiculescu si-a permis sa taie de pe mai mult de 1.000 de metri patrati de padure.

Pentru toate aceste taieri ilegale pedeapsa este intre doi si zece ani de inchisoare. Plangerea, tinuta la sertar de Politia Ilfov, este formulata impotriva lui Sorin Pantis membru in partidul lui Voiculescu si angajat in firmele acestuia.

Pantis figureaza ca administrator si presedinte-director general al firmei Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (CCAI) a familiei Voiculescu, societatea care a taiat copacii si care construieste acum uriasul palat. Tocmai de aceea plangerea penala este formulata pe numele sau si nu impotriva vreunuia dintre membrii familiei Voiculescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Voiculescu, #copaci, #plangere penala, #corbeanca , #ancheta