Vrajitorie sub masca preacucerniciei

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 10:30
4311 citiri
Vrajitorie sub masca preacucerniciei
Foto: Evenimentul Zilei

Judecand dupa palatele si kilogramele de aur de la gatul vrajitoarelor, aceasta afacere este una inca profitabila in Romania. Insa practicantele regurg, totusi, la cateva "artificii de imagine" pentru a-si atrage clientii.

Unul dintre aceste artificii a starnit, insa, mania Bisericii, dupa ce la mica publicitate au aparut anunturi care foloseau poze ale unor maici sau ale unor preoti.

Cel care a sesizat autoritatile a fost parintele Eugen Tanasescu din Constanta, insa demersul sau s-a lasat fara nicio urmar deoarece, in Romania, vrajitoria este in continare nepedepsita.

Maica Eleonora, Maica Maria si parintele Anderson

In incercarile lui de a opri aceasta inselatorie ce defaimeaza Biserica, parintele Eugen a sunat la mai multe din numerele cu pricina, dand peste Maica Eleonora, Maica Maria, Maica Sofia, Cristina sau parintele Anderson.

"Am sesizat ca apar anunturi de vrajitorie cu poze de clerici. Anul asta, o fotografie a unei maicute din Episcopia noastra a aparut intr-un tabloid. Poza a fost luata dintr-un articol aparut intr-un alt ziar, iar vrajitoarele se folosesc de imaginea ei, pentru ca este credibila", a declarat parintele Eugen, citat de Evenimentul Zilei.

In cele sase convorbiri cu impostorii, el a fost dezlegat de farmece, alcoolemie si blesteme.

Apel taxat la Posta

Chiar daca vrajitoarele folosesc un numar de telefon fara suprataxa, dezlegarile se platesc la posta.

"Dupa ce te lamuresc ce ai de facut, iti dau un oficiu postal unde sa le trimiti banii. Numele sunt reale, demonstrabile la posta. Nu poti incasa plata fara o identitate", spune parintele Eugen.

Astfel, pentru ca are 33 de ani, el a trebuit sa plateasca 330 de lei, iar plata se face prin mandate online, la Posta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost blocate. Platformele de socializare, invadate de anunțuri
Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost blocate. Platformele de socializare, invadate de anunțuri
Firma de securitate cibernetică BrandShield a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau versiuni false ale medicamentelor populare pentru slăbit şi diabet din clasa GLP-1, a declarat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#vrajitorie, #anunturi, #maici, #preoti, #dezlegare, #farmece , #ancheta