4 alesi locali prinsi in incompatibilitate de ANI

Marti, 23 Iulie 2013, ora 12:23
1815 citiri
4 alesi locali prinsi in incompatibilitate de ANI
Foto: Arhiva

Trei primari de comune si un consilier local au fost gasiti in incompatibilitate de inspectorii de integritate ai ANI. Ei sunt acuzati ca au exercitat simultan mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale.

Este vorba despre Mihail Lienerth, primar al comunei Vurpar (Sibiu), Nicolae Stan, primar al comunei Mavrodin (Teleorman), Doru Radu, primar al comunsei Suseni (Arges) si Pirvu Pirvu, consilier local in cadrul C.L. al Comunei Tuzla (Constanta).

In comunicatul remis presei, Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca Mihail Lienerth a exercitat simultan functia de primar, precum si calitatile de administrator a doua firme, comerciant persoana fizica autorizata si pe cea de membru al Consiliului de Administratie al Ocolului Silvic Dealul Sibiului.

La randul sau, Nicolae Stan s-a aflat in stare de incompatibilitate pentru ca a fost si primar si comerciant persoana fizica autorizata simultan, incepand cu data de 18 iunie 2012.

Doru Radu s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu data de 22 septembrie 2010, intrucat a exercitat, simultan, functia de primar si calitatea de reprezentant al comunei Suseni in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a S.C. EDIL EXPERT PUBLISERV SUSENI S.R.L.

Consilierul local Pirvu Pirvu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25 mai 2009 - 28 decembrie 2009, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier pe pe cea de muncitor necalificat in cadrul Compartimentului Paza - P.S.I. al Primariei Comunei Tuzla, fiind angajat cu contract individual de munca in aparatul de specialitate al Primarului Comunei Tuzla.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Cu exceptia lui Mihail Lienerth, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

C.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#primari incompatibili ANI , #ANI