Agentia Nationala de Integritate are un nou presedinte

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 17:31
2052 citiri
Agentia Nationala de Integritate are un nou presedinte
Foto: site ANI

Bogdan Stan a fost numit luni de plenul Senatului in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate.

Senatorii s-au exprimat, prin vot secret electronic, in favoarea numirii acestuia, durata mandatului sau ca presedinte al ANI fiind de patru ani.

S-au inregistrat 76 de voturi pentru, sase voturi impotriva si trei abtineri.

In plenul Senatului, Bogdan Stan a afirmat ca este "un produs 100%" al ANI.

Bogdan Stan, avizat de senatorii juristi pentru sefia ANI. Ce urmeaza

"Sunt un produs al acestei institutii 100%. (...) Ne asteapta o perioada foarte plina si intensa din punct de vedere al activitatii pe care o desfasuram. Urmeaza un an electoral cu doua cicluri de alegeri, urmeaza o dublare a numarului de declaratii de avere si de interese, urmeaza o crestere a numarului sesizarilor.

Astfel, trebuie sa luam toate masurile pentru ca lucrurile sa mearga bine in viitor. ANI isi va dinamiza activitatea de preventie, activitatea de constientizare si activitatea de educatie a personalului care trebuie sa depuna declaratii de avere si interese, bineinteles, in paralel cu continuarea activitatii de verificare si sanctionare a incidentelor de integritate.

Trebuie sa reinventam aceasta institutie in perioada care urmeaza. Din acest punct de vedere avem nevoie de ajutorul tuturor actorilor institutionali implicati in acest proces", a spus Bogdan Stan.

Horia Georgescu si-a dat demisia de la sefia ANI

Dupa depunerea juramantului, Bogdan Stan a precizat ca, incepand cu data de 14 decembrie, isi va prezenta demisia din calitatea de vicepresedinte al ANI, urmand sa inainteze Senatului documentul.

In timpul sedintei Senatului, Cristiana Anghel si Valer Marian au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la numirea presedintelui ANI, fiind invocat faptul ca, potrivit Legii nr. 144/2007, numirea in functie a candidatului admis se face de catre Senat in termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea functiei amintite. Supusa la vot, aceasta propunere a intrunit 31 de voturi pentru, 43 de voturi impotriva si cinci abtineri, fiind astfel respinsa.

Biroul permanent al Senatului a hotarat, in data de 7 decembrie, sa solicite senatorilor juristi sa intocmeasca un raport asupra hotararii CNI privind finalizarea procedurii de organizare si validare a concursului pentru ocuparea functiei de presedinte al ANI, organizat in perioada 11 septembrie - 27 noiembrie. Comisia juridica a constatat ca au fost indeplinite conditiile legale, intocmind astfel un raport favorabil.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Bogdan Stan presedinte ANI, #nou presedinte ANI, #Senat nou presedinte ANI , #ANI