70.000 de doze de vaccin gripal, distribuite de Ministerul Sanatatii pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 15:48
855 citiri
70.000 de doze de vaccin gripal, distribuite de Ministerul Sanatatii pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani
FOTO: Pixabay

Ministerul Sanatatii (MS) anunta ca au fost distribuite in tara 70.000 doze de vaccin pentru imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita pentru persoanele cu risc ridicat de imbolnavire.

"Ministerul Sanatatii a finalizat distribuirea unui numar de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani la care este recomandata vaccinarea. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sanatatii a achizitionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dubla fata de anul trecut, in vederea imunizarii unui numar cat mai mare de persoane cu risc ridicat de imbolnavire.", a transmis, marti, MS.

Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in mai multe etape, la fel ca in anii trecuti.

Campania de vaccinare a inceput in 14 septembrie, prin distributia primelor 330.000 doze catre directiile de sanatate publica in vederea inceperii imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumatatea lunii octombrie si in luna noiembrie pentru continuarea vaccinarii gratuite a populatiei la risc.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de imbolnavire, in acesta perioada, specialistii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu varste intre 3 si 5 ani, in special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, si care necesita 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulti si copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala, personal sanitar.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

"Avand in vedere situatia epidemiologica, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei care nu intra in categoria de risc ridicat de imbolnavire sa achizitioneze vaccinul in vederea imunizarii. De asemenea, MS solicita unitatilor farmaceutice sa se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal. Mai mult, respectarea regulilor de igiena reprezinta o regula esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor", arata Ministerul Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
#ministerul sanatatii, #vaccin, #gripa, #copii, #sanatate, #stiri, #social , #ANI