Angajat al Ministerului de Finante, cercetat pentru fals in declaratii

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 09:46
3764 citiri
Angajat al Ministerului de Finante, cercetat pentru fals in declaratii
Foto: integritate.eu

Un functionar public din Ministerul de Finante, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), este cercetat sub acuzatia de fals in declaratii dupa ce procurorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 in legatura cu acest caz.

ANI precizeaza ca exista indicii referitoare la posibila savarsire de catre Roxana Alina Dragan, functionar public (expert) in cadrul Ministerului Finantelor Publice, ACIS, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei, intrucat datele si informatiile cuprinse in declaratiile de avere si de interese depuse in perioada 2010 - 2011 sunt inexacte si incomplete, potrivit unui comunicat al ANI remis Ziare.com.

Mai exact, procurorii de Integritate au constatat ca expertul in fonduri europene de la Finante nu a mentionat instrainarea unui teren de 10.229 de metri patrati, situat in comuna Clinceni, judetul Ilfov, si nici veniturile de 2.210.024 lei, reprezentand valoarea obtinuta in urma vanzarii acestei proprietati imobiliare.

In evidentele fiscale nu se regasesc nici mentiunile efectuate cu privire la detinerea unei cote de jumatate dintr-un teren intravilan, de 1.550 de metri patrati, situat in Bucuresti. De asemenea, Dragan nu a mentionat, in declaratia de avere depusa in anul 2010, un autoturism marca Audi A8, se mai arata in comunicatul ANI.

Functionarul public a mentionat ca detine o suprafata de teren de 15.000 de metri patrati, situat in judetul Ilfov, desi, conform evidentelor fiscale, aceasta figureaza ca avand suprafata de 5.851 de metri patrati.

Procurorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) mai arata ca Roxana Dragan nu a mentionat depozitele bancare constituite in perioada 2010 - 2011, in cuantum total de 639.293 de euro si 1.310.262,57 de lei.

Pe 21 octombrie, procurorii ANI au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cu privire la posibila savarsire de catre sotul expertei din Ministerul de Finante, Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare.

A.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#expert Finante fals declaratii, #ANI sesizare Parchet fals, #expert Ministerul Finantelor cercetat , #ANI