ANI cere revocarea deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 12:45
2020 citiri
ANI cere revocarea deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Sergiu Andon si Florin Paslaru, ca sanctiune disciplinara dupa ce acestia au fost declarati definitiv incompatibili.

"Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor aplicarea cu celeritate a sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie a lui Andon Sergiu si al lui Paslaru Florin Costin, deputati in Parlamentul Romaniei, ca urmare a ramanerii definitive si irevocabile, in cazul lui Andon Sergiu, a sentintei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, si a ramanerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Paslaru Florin Costin, in conformitate cu dispozitiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010", se arata in comunicatul de presa remis de ANI.

In comunicat se mai precizeaza ca, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, "Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune".

Deputatul PC Sergiu Andon a fost gasit in incompatibilitate dupa ce, senator fiind, a oferit asistenta juridica in calitate de avocat Marianei Draghici, fost director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), cercetata de procurorii DNA pentru o licitatie privind achizitionarea a 200 de ATV-uri la preturi supraevaluate.

Premiera in Parlament: Deputatul Sergiu Andon isi pierde functia, fiind incompatibil

La randul sau, deputatul PSD Florin Paslaru este acuzat ca a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, domnul Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 18 Galati, incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Beneficiul patrimonial obtinut, incepand cu anul 2009 - prezent, de catre fiul domnului Florin-Costin PASLARU, domnul Florin Alexandru Ioan PASLARU, a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 Euro).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sergiu Andon revocat incompatibilitate, #deputati incompatibili ANI, #Florin Paslaru deputat incompatibil , #ANI
Comentarii
Poza Val
Val
rank 5
cred ca noua Putere si-ar dori revocarea mult DNA, ANI etc.