ANI cere revocarea din functie a unui deputat PSD

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 15:07
3554 citiri
ANI cere revocarea din functie a unui deputat PSD
Foto: Romania TV

Agentia Nationala de Integritate a solicitat Camerei Deputatilor, miercuri, revocarea din functie a deputatului PSD de Iasi Constantin Adascalitei, fost consilier judetean Iasi, care a fost declarat, definitiv si irevocabil, incompatibil.

Potrivit unui comunicat, ANI a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate in cazul deputatului, ramas definitiv si irevocabil prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Astfel, Agentia cere revocarea din functie si constatarea interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani.

Pe 15 iunie 2012, ANI a constatat ca Adascalitei, pe atunci consilier judetean in Iasi, a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece societatea comerciala la care acesta era asociat a incheiat un contract in valoare de 3.354 lei cu o societate comerciala al carei unic actionar era CJ Iasi.

Ulterior, pe 23 martie 2015, ICCJ a respins recursul deputatului PSD impotriva sentintei Curtii de Apel Iasi, iar raportul de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia a fost mentinut ca legal si temeinic.

De asemenea, tot miercuri, ANI a constatat ca deputatul PNL Vlad Nistor s-a aflat in stare de incompatibilitate, deparece, in perioada 29 aprilie 2010 - 1 octombrie 2012, a detinut, simultan cu functia de decan al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, si functiile de director al Institutului de Studii Diplomatice din cadrul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, si functia de director al Departamentului de Istorie Antica, Arheologie si Istoria Artei din cadrul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ANI revocare functie Adascalitei, #ANI revocare functie deputat PSD, #Adascalitei incompatibil, #Vlad Nisor incompatibil, #Adascalitei revocare functie , #ANI