ANI: Consilier judetean din Caras-Severin, in stare de incompatibilitate

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 11:49
1249 citiri
ANI: Consilier judetean din Caras-Severin, in stare de incompatibilitate
Foto: Ziare.com

Consilierul judetean din Caras-Severin Liber Anatoli a fost gasit in stare de incompatibilitate de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) dupa ce a detinut, simultan, alte doua functii pe langa cea de consilier.

Mai exact, in urma procedurilor de evaluare, inspectorii de Integritate au constatat ca Liber Anatoli detinea, pe langa functia de consilier, si functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si de director general in cadrul companiei S.C. AQUACARAS S.A., se arata intr-un comunicat al ANI remis, miercuri, Ziare.com.

ANI: Deputatul PSD Vasile Bleotu este incompatibil

Potrivit cercetarilor incepute pe 27 mai 2011, ANI a constatat ca Liber Anatoli se afla in stare de incompatibilitate incepand cu 2008, in contextul in care a detinut, simultan, atat functia de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin, dar si functiile de presedinte al Consiliului de Administratie, respectiv de director general in cadrul S.C. AQUACARAS S.A..

"La data de 22.06.2008, Anatoli a fost validat in functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras - Severin. Incepand cu data de 22.09.2008, Liber Anatoli detine, in cadrul S.C. AQUACARAS S.A., functiile de Director General si de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Lui Liber Anatoli i-au fost aduse la cunostinta elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 04.05.2011, Liber Anatoli a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere", se arata in comunicat ANI.

In conformitate cu prevederile legale in vigoare, calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.

De asemenea, functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate (...) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata.

ANI: Presedintele CJ Calarasi - abuz in serviciu de un milion de lei

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.

Interdictia opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Liber Anatoli incompatibil ANI, #consilier judetean Caras Severin incompatibil, #consilier Caras Severin ANI inompatibil, #stare de incompatibilitate , #ANI