ANI o da in judecata pe Olguta Vasilescu

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 17:53
1843 citiri
ANI o da in judecata pe Olguta Vasilescu
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, vineri, ca o actioneaza in judecata pentru angajarea raspunderii civile delictuale pe senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, care a ridicat public problema trucarii licitatiei privind serviciile de arhivare electronica a declaratiilor de avere si de interese.

Potrivit unui comunicat de presa, procedura de licitatie internationala deschisa a "Sistemului informatic pentru managementul electronic al documentelor, servicii de arhivare electronica, hosting Portal si servicii asociate", derulata in perioada 2008 - 2009, s-a desfasurat in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii si a fost publicata atat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, operat de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (www.e-licitatie.ro), cat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Toate documentele aferente procedurii de licitatie internationala deschisa se regasesc pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Integritate ( www.integritate.eu ), la sectiunea "Achizitii Publice"/"Achizitii publice 2009" (http://www.integritate.eu/home/achizitii-publice/achizitii-publice-2009.aspx).

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a constatat, in urma controlului efectuat in anul 2009 la Agentia Nationala de Integritate, faptul ca "autoritatea contractanta s-a incadrat in prevederile cuprinse in O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare", iar desfasurarea procedurii de licitatie s-a facut cu respectarea prevederilor legale.

De asemenea, transmite ANI, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din cadrul Ministerului Finantelor a constatat respectarea procedurilor prevazute de lege pe parcursul desfasurarii procedurii de licitatie. Nici Curtea de Conturi nu a identificat deficiente in privinta procedurii de achizitie publica, spune ANI.

"Este regretabil ca un reprezentant al unui partid politic sa submineze credibilitatea unei institutii implicata in lupta anticoruptie, apreciata prin Rapoartele Comisiei Europeane, prin colportarea unor informatii false, fara fundament real, dezinformand grav opinia publica.

Olguta Vasilescu: ANI, paznicul prost care nu l-a dovedit pe Adi Minune

Mai mult, avand in vedere declaratiile doamnei Lia Olguta Vasilescu in cadrul conferintei de presa sustinuta la Craiova, in data de 30 aprilie 2010, cu privire la faptul ca persoana sa face obiectul verificarilor Agentiei Nationale de Integritate, scopul afirmatiilor sale par sa vizeze protejarea intereselor personale.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor art. 998 si 999, Cod Civil, a decis actionarea in judecata pentru angajarea raspunderii civile delictuale a doamnei Lia Olguta Vasilescu, ca urmare a prezentarii unor fapte nereale, cu un vadit caracter tendentios si care au adus institutiei un serios prejudiciu de imagine", informeaza Agentia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ani judecata olguta vasilescu, #olguta vasilescu acuzatii ANI , #ANI