Ziare.com

ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat

Luni, 26 Martie 2012, ora 21:36

   

ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat
Curtea de Apel Targu Mures a anulat, luni, raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI) privind existenta unui conflict de interese in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, sentinta putand fi atacata cu recurs.

"Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Targu Mures s-a pronuntat in dosarul 500/46/2011, avand ca obiect anulare act administrativ, privindu-l pe numitul Nicolescu Constantin, a admis actiunea reclamantului si a anulat raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate in ceea ce priveste retinerea conflictului de interese", se precizeaza intr-un comunicat al Curtii de Apel Mures.

In urma cu un an, la 22 martie 2011, ANI informa ca, in urma cercetarii declaratiilor de avere si interese si a altor documente, a rezultat ca presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a acordat in numele CJ si a altor autoritati in coordonarea institutiei, catre firme ale familiei sale contracte in valoare de 1.567.305 lei.

ANI sustine ca Nicolescu a semnat si aprobat, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges, 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei - TVA inclus - si un 1 contract - aditional prelungire perioada) incheiate de catre Consiliul Judetean Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu este actionar majoritar, in procent de 92,194%, respectiv, 63,08%).

De asemenea, potrivit ANI, S.C. AUTOPRO MOND S.A., S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu este actionar majoritar) si S.C. DINIK MAR ARG S.R.L. (societate la care Viorica Nicolescu, sotia persoanei evaluate, este actionar majoritar) au incheiat un numar de 12 contracte (9 contracte in suma de 303.262,12 lei - TVA inclus -, 1 contract - conform comenzilor -, 2 contracte - ora de manopera) cu institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges. In perioada 2006 - 2010, S.C. AUTOPRO MOND S.A. a prestat servicii catre institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges, pe baza de comenzi, in suma de 124.327,49 lei.

De asemenea, ANI sustine ca exista indicii temeinice ca seful CJ este vinovat de infractiunea de fals in declaratii, deoarece, din evaluarea declaratiilor de interese completate si depuse de acesta, rezulta ca in declaratiile de interese depuse la 20.06.2004, 05.04.2005 si 25.07.2005, 26.06.2008 si 12.06.2009, 03.11.2010, Constantin Nicolescu nu a mentionat calitatea de actionar detinuta la mai multe societati.

In plus, in declaratia de interese depusa la data de 03.11.2010, Nicolescu nu a mentionat 18 contracte aflate in derulare, incheiate de S.C. AUTOPRO MOND S.A. (societate comerciala la care era actionar majoritar) cu institutii si autoritati publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges.

Din cele 18 contracte, in patru contracte au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, mai spun cei de la ANI.
Sursa: rNews

Articol citit de 1642 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ha Romania Ha

De ce ?
Lasa omul sa fie ce vrea
Si e normal asa
Daca a decis sa fie Canadian de ce sa lupte pt Romania
Ca voi aveti in singe asta ?...ha ha ha

 
 

 

Vrem să vedem...

...cine plătește această zizerie orchestrată de spursorile portocalii?CINE?Evident că nimeni,deocamdată.

La mohoarte cu zizerabilii portocalii!

 

PSD-istii de top sunt intangibili !

Judecatorii sunt pres in fata lor.Tata Ilici nu a stat degeaba,ci si-a impus slugile in toate institutiile statului,dar cel mai vartos in magistratura.Nu vedeti ca e subiect tabu,crimele asazisilor teroristi din decembrie "89?

 

Aaaaa....?

Nu inteleg. exista contractele? e actionar? asta conteaza. ca judecatorul vede sau nu acest lucru este diferenta intre coruptie si normalitate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor