ANI: Sase primari din judetul Constanta, incompatibili in mandatul trecut

Marti, 03 Iulie 2012, ora 11:48
1660 citiri
ANI: Sase primari din judetul Constanta, incompatibili in mandatul trecut

Sase primari din judetul Constanta au incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor in mandatul 2008 - 2012, deoarece au detinut simultan functia de edil si pe cea de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in AGA operatorului regional de apa, a constatat ANI.

Este vorba despre primarul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan, de primarul comunei 23 August, Mugurel-Viorel Mitrana, edilul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, primarul comunei Costinesti, Traian Cristea, cel din Castelu, Nicolae Anghel si primarul comunei Poarta Alba, Vasile Delicoti.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare incepute la sfarsitul lunii noiembrie 2011, ca cei sase primari s-au aflat in stare de incompatibilitate in timpul mandatului 2008 - 2012 deoarece au detinut simultan functia de primar, cat si calitatea de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) in cadrul S.C. RAJA S.A. Constanta (operator regional in domeniul alimentarii populatiei cu apa potabila si al epurarii apelor uzate care are un actionariat format din Consiliul Judetean Constanta si 33 de Consilii Locale).

Astfel, s-au incalcat dispozitiile art. 87, alin. 1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, potrivit evaluarii facute de ANI, Gheorghe Moldovan s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 9 iulie 2008 - 19 decembrie 2011, Viorel-Mitrana Mugurel in perioada 10 iunie 2008 - 31 ianuarie 2012, in timp ce Vasile Delicoti a fost incompatibil in perioada 31 decembrie 2008 - 13 decembrie 2011.

Primarul Florin Mitroi s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25 iunie 2008 - 13 ianuarie 2012, Traian Cristea in perioada 9 iunie 2008 - 16 decembrie 2011, iar Nicolae Anghel a fost incompatibil in perioada 18 iunie 2008 - 21 decembrie 2011.

ANI precizeaza ca persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

ANI mai precizeaza ca, sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, acestea fiind instiintate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#primari Constanta declarati incompatibili, #ANI primari Constanta incompatibili, #incompatibilitate primari Constanta , #ANI