ANI: Zeci de fosti sau actuali alesi locali, in incompatibilitate

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 19:22
4632 citiri
ANI: Zeci de fosti sau actuali alesi locali, in incompatibilitate
Foto: Integritate.eu

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa, precum si savarsirea infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu in cazul a 29 de fosti sau actuali alesi locali.

Este vorba despre 12 primari, patru viceprimari, un fost viceprimar/primar, cinci consilieri locali, cinci fosti consilieri locali si doi fosti consilieri judeteni, informeaza un comunicat al ANI.

In cazul primarului comunei Vetrisoaia, jud. Vaslui, Vasile Puiu, raportul de evaluare intocmit de ANI nu a fost contestat de acesta si a ramas definitiv incepand cu luna februarie 2012, insa Puiu exercita si in legislatura 2012-2016, contrar legii, aceeasi functie fata de care a fost stabilit conflictul de interese.

Printre ceilalti edili aflati in incompatibilitate sau conflict de interese se numara 10 primari de comune si primarul orasului Teius, din judetul Alba, Mirel Vasile Halalai.

ANI a constatat starea de incompatibilitate si pentru Marinica Cazacu care, in perioada 2008-2012, a detinut simultan cu mandatul de consilier judetean de Ialomita functia de prefect, precum si functii de conducere la Posta Romana SA.

Cazacu, in perioada exercitarii mandatului de consilier judetean, a participat la dezbaterea si aprobarea hotararii CJ Ialomita din 29 august 2008 privind aprobarea atribuirii in gestiune delegata a serviciului de transport public judetean de persoane, prin curse regulate, pentru perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alesi locali incompatibilitate, #primari incompatibilitate, #primari ANI, #alesi locali ANI , #ANI