Aristotel Cancescu: S-ar putea sa dau ANI in judecata. Mi-a prejudiciat imaginea

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 14:30
1886 citiri
Aristotel Cancescu: S-ar putea sa dau ANI in judecata. Mi-a prejudiciat imaginea
Foto: Adevarul

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a spus ca se gandeste daca va actiona ANI in judecata pentru faptul ca i-a prejudiciat imaginea.

Afirmatia lui Cancescu vine dupa ce inspectorii de integritate l-au declarat incompatibil deoarece a detinut simultan si calitatea de reprezentant in adunarea actionarilor la o societate comerciala.

"Comunicatul Agentiei Nationale de Integritate este o facatura politica, un act menit sa ma discrediteze pe mine si pe ceilalti colegi si sa ne prejudicieze imaginea, nefiind bazat pe fapte reale care sa fi generat cu adevarat situatii de incompatibilitate. (...) Pentru mine este clar ca in actiunea ANI avem de-a face cu plata unor polite politice, daca vedem persoanele intrate in atentia inspectorilor de integritate", afirma Aristotel Cancescu intr-un comunicat dat publicitatii joi.

ANI curata terenul. Care vor fi efectele (Opinii)

"Nu cred ca am fost eu miza lor, dar Klaus Johannis, care are o imagine foarte buna la nivel national, este in mod cert o tinta. Practic, in situatii de incompatibilitate sunt sute de primari din intreaga tara, in spete identice sau asemanatoare. Faptul ca doar noi am intrat in colimatorul ANI este inca o dovada ca aceasta institutie actioneaza in mod discretionar si are de platit anumite polite politice. Deocamdata ma gandesc daca voi actiona ANI in judecata pentru faptul ca mi-a prejudiciat imaginea", a adaugat acesta.

Cancescu sustine ca nu a participat la nicio sedinta a societatii

Presedintele CJ Brasov sustine ca, potrivit Legii 215 a administratiei publice locale, presedintele consiliului judetean este reprezentantul comunitatii si astfel era firesc sa fie cooptat in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa-Canal SA Sibiu, o structura care stabileste politica de dezvoltare si de modernizare a retelelor de apa, avand in vedere ca nimeni nu cunoaste mai bine aceste probleme decat reprezentantul comunitatii. "Nu cred ca ar fi fost normal ca administratia judeteana sa aiba in AGA un instalator din cadrul Consiliului Judetean Brasov", spune Cancescu.

Ponta, despre sesizarile ANI: Au fost impartite "foarte echitabil" intre PSD, PNL si PDL

Acesta explica faptul ca a devenit membru al AGA in urma unei hotarari a Consiliului Judetean Brasov emisa cu unanimitate de voturi, ca Legea 215 il obliga sa puna in aplicare hotararile plenului, iar daca ar fi existat elemente de ilegalitate in respectiva hotarare, prefectul ar fi trebuit sa le sesizeze si aceasta sa fi fost atacata in contencios, lucru care nu s-a intamplat.

Iohannis considera "nefondate" acuzatiile ANI

"Reaua intentie a celor de la ANI este cu atat mai vizibila cu cat, intr-un raspuns la o adresa primita de la aceasta institutie, pe langa argumentele mentionate deja am precizat ca din lipsa de timp nu am participat la nicio sedinta a AGA, deci nu puteam sa devin incompatibil decat daca as fi comis o fapta. Or eu nu am participat la sedintele AGA, lucru unor de verificat din procesele-verbale, dar pe care cei de la ANI nu l-au facut. Functionarii ANI au actionat ca niste simpli birocrati si nu au intreprins absolut nicio verificare", precizeaza presedintele CJ Brasov.

Implicarea sa nu a fost remunerata

Cancescu subliniaza ca participarea sa in AGA nu a fost niciodata remunerata, deci nu se pune problema unor avantaje materiale care sa fi decurs din calitatea de membru al AGA, si ca, de asemenea, nu are niciun interes personal in domeniul retelelor de apa si canalizare.

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat in stare de incompatibilitate pe presedintele Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu. Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri, Aristotel Cancescu se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 29 mai 2009, intrucat detine atat functia de presedinte al CJ Brasov, cat si calitatea de reprezentant al judetului Brasov in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu.

Aristotel Cancescu exercita in prezent al doilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Brasov.

Citește și:
PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ
PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ
PSD rămâne în continuare pe prima poziție a intenției de vot cu 34%, în creștere față de luna anterioară, conform unui sondaj CURS. O creștere se observă și la PNL, în timp ce USR și...
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD i-a solicitat luni, 28 noiembrie, vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului, în urma reţinerii sale de către DNA....