Averea directorului RAAPPS, verificata de ANI

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 14:02
1726 citiri
Averea directorului RAAPPS, verificata de ANI
Foto: Arhiva

Averea directorului RAAPPS, Gabriel Surdu, este verificata de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Ancheta a demarat dupa ce in presa a aparut un articol in care se arata ca Surdu nu si-ar fi trecut in declaratia de avere din 2009 un teren in suprafata de 10.000 metri patrati pe care sustine ca l-a vandut in acelasi an pentru un milion de dolari.

Materialul a fost publicat de Alianta pentru o Romanie Curata, in urma cu aproape o luna, sub titlul In atentia ANI: Seful RAAPPS a vandut un teren fantoma de 1 milion de dolari .

Comparand ultimele trei declaratii de avere ale directorului Regiei, se observa ca in declaratia de avere din 2010, Surdu este proprietarul a cinci terenuri, printre care unul in Buzau, pe care-l detine din 2008. In declaratia pe 2009 nu apare consemnat acest bun.

Tot anul trecut, directorul Surdu a obtinut 11 hectare de teren in comuna Balotesti, cu titlul de "restituire". Potrivit unor surse judiciare, acesta s-a specializat in ultimii ani in cumpararea pe sume de nimic a asa numitor "drepturi succesorale" care-i aduc, ulterior, venituri deloc de neglijat.

Alte terenuri ce apartin exclusiv sefului RAAPPS: 30 hectare cumparate in 2005 in comuna Luciu din Buzau, 3,25 hectare achizitionate in 2006 in comuna Costesti din acelasi judet, 1 hectar teren agricol in Buzau achizitionat in 2008, 8,5 hectare in comuna Ciorogarla - Ilfov, cumparate in acelasi an.

Venitul total al sotilor Surdu in 2010 a fost de 110.000 lei, iar, conform declaratiilor de avere, acestia detin si alte imobile, in Bucuresti sau la Snagov, precum si depozite bancare in valoare totala de doua milioane lei.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...