Bugetul ANI, adoptat in Comisiile de buget ale Parlamentului

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 14:12
1098 citiri
Bugetul ANI, adoptat in Comisiile de buget ale Parlamentului

Deputatii si senatorii din Comisiile de buget au aprobat vineri bugetul alocat pentru anul 2013 Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI), in forma propusa de Executiv.

Raportul favorabil intocmit de cele doua comisii a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, fara sa fie exprimate voturi impotriva.

In timpul dezbaterilor, presedintele ANI, Horia Georgescu, a sustinut ca bugetul alocat Agentiei asigura buna functionare a institutiei in anul 2013.

"ANI sustine bugetul propus de initiator, care ne asigura toate resursele necesare functionarii optime si eficiente in anul 2013. O mare parte din bugetul pe anul 2013 reprezinta un proiect finantat din fonduri structurale, care si-a inceput implementarea in 2012 si va urma sa fie finalizat in anul in curs", a spus el.

Georgescu s-a referit si la faptul ca, potrivit proiectului de buget al ANI, exista o crestere la cheltuieli de personal cu 60,67%, precizand ca aceasta crestere salariala se refera doar la inspectorii de integritate. Totodata, el subliniat ca in ce priveste cresterea salariala amintita nu au existat nici un fel de presiuni.

Seful ANI le-a prezentat parlamentarilor mai multe cifre legate de numarul proceselor in desfasurare.

"Nu am cifre exacte despre numarul proceselor. Sunt cateva mii. La categoria incompatibilitatilor, in cazul in care s-a ajuns la decizii definitive, sunt in numar de aproximativ 206, iar ANI a castigat 194 de procese. Procentul este la 96,4%", a spus Horia Georgescu.

Agentia Nationala de Integritate va avea un buget de 25,19 milioane lei, in scadere cu 17,36% fata de suma cheltuita de institutie in anul 2012, si anume 30,48 milioane lei. Defalcat, 6 milioane lei reprezinta cheltuieli de personal, 9 milioane lei pentru bunuri si servicii si 9,2 milioane lei pentru proiectele cu finantare externa.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#buget ANI aprobat, #Horia Georgescu buget ANI, #bani cresteri salariale ANI, #Horia Georgescu salarii ANI , #ANI