Lucia Hossu Longin, declarata incompatibila de ANI

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 10:25
2650 citiri
Lucia Hossu Longin, declarata incompatibila de ANI
Foto: Antena3

Lucia Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, a fost gasita in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, ea fiind informata asupra acuzatiilor ce i se aduc inca din luna iunie.

Inspectorii ANI arata in comunicatul remis presei ca "Lucica Hossu Longin s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 29.06.2010 - 30.03.2011, intrucat a detinut, simultan, atat functia de membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, cat si functia de administrator la S.C. LETTI LOU FILM S.R.L", incalcand astfel dispozitiile din Legea 161/2003 referitoare la asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Astfel, la data de 29.06.2010, Hossu Longin a fost numita in functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR, iar in perioada 30.03.2007 - 30.03.2011, ea a detinut functia de administrator in cadrul S.C. LETTI LOU FILM S.R.L.

"Conform prevederilor art. 99, alin.1, lit. k) din Legea nr. 161/2003, membrilor consiliilor de administratie si ai comitetelor directoare ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune li se aplica dispozitiile art. 72 si regimul incompatibilitatilor [...] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat, precum si incompatibilitatile prevazute in legi speciale", se mai arata in comunicatul de presa al ANI.

Lucia Hossu Longin a fost informata la data de 26.06.2012 si la data de 12.09.2012 despre "declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza", iar la data de 27.09.2012, aceasta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ, se mai arata in comunicatul ANI.

De asemenea, se mai precizeaza ca persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

C.B.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Lucia Hossu Longin incompatibilitate, #Lucia Hossu Longin ANI , #ANI
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Acum inteleg eu de ce se inghesuia dna Hotzu-Longin
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Dar pe pedelistul Costica Canacheu cind il vor gasi cei de la ANI