Conflict Antonescu - ANI. Ce ii raspunde Horia Georgescu

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 10:57
3745 citiri
Conflict Antonescu - ANI. Ce ii raspunde Horia Georgescu
Foto: Arhiva

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, il acuza pe liderul liberal Crin Antonescu de presiune politica asupra ANI.

"Presedintele Senatului Crin Antonescu nu rateaza nici o ocazie sa atace ANI in mass-media, aproape zilnic! Asta se cheama presiune politica!", scrie Horia Goergescu pe contul sau de Facebook.

Asupra Agentiei Nationale de Integritate au fost exercitate constant presiuni politice, care se materializeaza fie prin declaratiile unor oameni politici, fie, in trecut, prin taierea bugetului sau prin amendarea cadrului legislativ in vederea reducerii atributiilor legale, a declarat presedintele ANI, Horia Georgescu, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Au existat cazuri in care inspectorii au fost abordati direct cu amenintari, tentative de intimidare si hartuiri, ne-a mai spus Horia Georgescu, precizand ca zona cea mai afectata de coruptie este aceea a autoritatilor locale, situatie favorizata de o legislatie deficitara.

Seful ANI, Horia Georgescu: Fara Bruxelles, ANI nu ar mai fi existat - Interviu Ziare.com

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca pe langa Statutul deputatilor si senatorilor ar trebui ca si legea privind functionarea ANI sa fie "clarificata".

Antonescu a spus ca ANI ar trebui sa aiba atributii in a se sesiza cu privire la o posibila incalcare a legii, de a cerceta conflicte de interese sau situatii de incompatibilitate, dar ca regimul ANI nu trebuie sa-l depaseasca pe cel al Parchetului, deoarece Agentia nu este instanta judecatoreasca.

"S-a invocat, in Parlament, cazul in care un cetatean obisnuit, care nu este parlamentar, din cauza propriei neglijente poate sa-si piarda pamantul sau alte bunuri. Da, dar nu si le poate pierde nimeni altfel decat printr-o hotarare judecatoreasca. In raport cu un parlamentar, daca respectam esenta parlamentarismului, nu putem proceda cu decizii administrative, de genul aceleia prin care un ministru, sa spunem, da afara un director", a subliniat liderul PNL.

Liberalul Dinu Zamfirescu vrea desfiintarea CSAT, DNA si ANI

Pe de alta parte, liberalul Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului CNSAS, a declarat miercuri ca DNA, ANI sau CSAT sunt institutii parazitare si trebuie desfiintate. In plus, el a acuzat Curtea Constitutionala ca a devenit a patra putere in stat, in mod ilegal.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Gerogescu ANI raspunde Antonescu, #conflict antrenor , #ANI