Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputatul PDL Mircea Man, declarat incompatibil de ANI

Marti, 11 Martie 2014, ora 13:05
1677 citiri
Deputatul PDL Mircea Man, declarat incompatibil de ANI
Foto: Arhiva

Deputatul de Maramures Mircea Man (PDL) este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a detinut functia de presedinte al Consiliului Judeteam Maramures.

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca s-a aflat in incompatibilitate in perioada 19 iulie 2010 - 24 ianuarie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de presedinte al CJ Maramures, cat si functia de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare.

"Astfel, Mircea Man nu a respectat dispozitiile art. 87, alin (1), lit. d) si f) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora 'Functia de [...] presedinte al consiliului judetean [...] este incompatibila cu: functia de [...] membru al consiliului de administratie [...] la institutiile publice', precum si dispozitiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia 'Alesul local poate renunta la functia detinuta inainte de a fi numit sau ales in functia care atrage starea de incompatibilitate, in cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea in aceasta functie'", se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Mircea Man a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Parlamentul refuza sa revoce un senator si un deputat in ciuda deciziilor Inaltei Curti si CCR

In cazul in care decizia ANI ramane definitiva, Mircea Man va fi revocat din functia de parlamentar si nu mai are dreptul de a exercita o functie sau o demnitate publica timp de trei ani.

Mircea Man este la al cincilea mandat de deputat dupa 1990, singura exceptie fiind perioada 2008-2012 cand a fost presedinte de Consiliu Judetean.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Man incompatibil, #deputat PDL incompatibil , #ANI
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
foarte bine! Dar maghiarul care este si el in colimator de vreo 5