Ziare.com

Eduard Hellvig a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 10:12

   

Eduard Hellvig a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel
Eduard Hellvig, secretar general al PNL si fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului in Guvernul Ponta, a pierdut la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu Agentia Nationala de Integritate. Hellvig a contestat decizia de incompatibilitate primita in luna noiembrie.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva.

Alti doi fosti membri ai Cabinetului Ponta acuzati de incompatibilitate de ANI au pierdut procesele la Curtea de Apel. Astfel, secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, si senatorul PSD Liviu Pop, declarati incompatibili in aceeasi zi alaturi de Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi, au pierdut procesul la Curtea de Apel si, daca deciziile raman definitive, isi vor pierde functiile publice detinute.

La inceputul lunii noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In urma evaluarilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat ca Hellvig s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada mai-octombrie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

De asemenea, in perioada iulie 2004 - octombrie 2012, Hellvig a detinut si functia de director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L.

In punctul de vedere transmis ANI, secretarul general al PNL a mentionat ca nu detine functia de director al S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L. si nici nu a exercitat aceasta functie in niciun moment pe parcursul ultimilor ani.

Contrar celor afirmate de catre Eduard Hellvig in punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii a comunicat Agentiei faptul ca incetarea efectiva a contractului individual de munca a fost operata in ultima zi a lunii octombrie 2012.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit Legii nr. 161/2003, "Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: (...) functia de (...) director (...) la societatile comerciale (...). Persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate prevazute la art. 84 si 85 din Legea 161/2003 este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege".

Din verificarile efectuate, a mai rezultat faptul ca, in perioada decembrie 2011 - seprembrie 2012, Eduard Hellvig a fost angajat pe functia de cercetator in stiinte politice in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., societate care nu se incadreaza in categoria societatilor care desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare, conform Ordonantei nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, motiv pentru care Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Inspectiei Muncii privind contractul individual de munca.

Au mai rezultat, conform extraselor bancare, tranzactii reprezentand incasari drepturi salariale de la S.C. LIFE LINE - MEDICAL CENTER S.R.L. (in perioada august - octombrie 2012), in cuantum de 26.703 Lei, in conditiile in care acesta nu figureaza, ca si angajat al societatii, in baza de date centrala a Inspectiei Muncii, motiv pentru care Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate in perioada august - octombrie 2012, de la angajatorul S.C. LIFE LINE - MEDICAL CENTER S.R.L.

Eduard Hellvig a fost instiintat in legatura cu evaluarile care s-au facut si a depus personal la data de 6 noiembrie 2012 un punct de vedere personal la dosarul de evaluare, in exercitarea dreptului la aparare.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Valea!

Hai, acum sa v-aud cum latrati pe la Latrina 3 ca ANI tb desfiintata. Eventual si Curtea de apel, nu?

 

Toti injura ANI, insa niciunul nu a castigat in instanta !

Indiferent cat de mult critica politicienii ANI, atat timp cat deciziile sale sunt confirmate de justitie, totul nu este decat o gargara politica. Se confirma faptul ca politicianului roman nu-i place nicio structura care vegheaza la corectitudinea sa!

 

Pt astia protesteaza "dogarii"

Pt infractorii prinsi cu ***-n sac.
Astia nu-si recunosc nici macal propriile semnaturi pe documentele oficiale pe care ANI le aduce in fata justitiei.

 

Hellvig, nepoate

Asa cum se prezinta lucrurile e clar ca trebuie sa faci pasi !!!
Las-o moarta si nu mai agita situatia ca te faci de ras!
Ai halit simultan niste parale din mai multe zone incompatibile potrivit legii asa ca du-te nepoate si las locul liber!
Iar daca Antenele iti vor gazdui pct. de vedere fara a scormoni in mod deontologic dupa adevar, e treaba lor!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor