Florin Iordache: Legea ANI trebuie modificata, este anormal ce se intampla

Marti, 13 August 2013, ora 11:30
1605 citiri
Florin Iordache: Legea ANI trebuie modificata, este anormal ce se intampla

Premierul Victor Ponta trebuie sa discute cu Ministerul Justitiei si cu reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate despre modificarea legii ANI, spune deputatul PSD, Florin Iordache. El califica drept "anormala" situatia in care multi primari sunt declarati incompatibili, pentru ca fac parte si din conducerea unor regii locale.

Florin Iordache declara, la RFI Romania, ca "Agentia Nationala de Integritate este o institutie de care avem nevoie, dar in acelasi timp, nu cred ca trebuie sa dam loc la interpretari sau la excese".

Deputatul PSD crede ca "trebuie modificata legea in acest sens si trebuie avuta o discutie si cu reprezentantii ANI si cu reprezentantii Guvernului, respectiv cu reprezentantii Ministerului Justitiei, astfel incat incalcari ale legii sa nu poata avea loc, dar in acelasi timp, acolo unde alesul local si aici este vorba de primar sau de consilier local se afla intr-o stare de incompatibilitate si a fost aceasta printr-o hotarare definitiva hotarata de catre instanta, acel om trebuie sa suporte consecinte".

Intrebat daca modificarea legii ANI s-ar putea aplica retroactiv, Florin Iordache a raspuns: "Aceasta modificare a legii se aplica din momentul in care legea devine publicata in Monitorul Oficial".

Deputatul PSD spune ca este "o situatie anormala".

"Daca un ales local si ma refer aici la primar, care a reprezentat localitatea intr-o astfel de regie se constata dupa un timp ca... practic, el ce face acolo, incearca sa obtina niste conditii mai bune pentru localitate, incearca ca serviciile acelei regii sa fie mai bune pentru localitate, deci nu are un interes propriu si in aceste conditii ar trebui sa suporte o stare de incompatibilitate. Legea in acest sens ar trebui sa fie modificata", crede el.

Intrebat ce mai poate face acum premierul, Florin Iordache a raspuns: "Premierul nu poate sa faca nimic, pentru ca pana la urma mingea este in curtea Parlamentului si in aceste conditii, Parlamentul va analiza pe de o parte oportunitatea modificarii legii, va avea".

Citeste mai multe despre Florin Iordache (PSD): Legea ANI trebuie modificata, este anormal ce se intampla!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Florin Iordache lege ANI, #modificare lege ANI , #ANI