Ziare.com

General academician, fost consilier al lui Antonescu, in conflict de interese

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 13:32

   

General academician, fost consilier al lui Antonescu, in conflict de interese
Generalul Victor Voicu, fost consilier al lui Crin Antonescu in scurtul mandat de presedinte interimar al Romaniei si membru al Academiei Romane, a semnat ca director al Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare al MApN contracte cu o societate a sotiei sale.

Cele trei contracte incheiate, incepand din 2010, cu societatea "Biopharmacy & Pharmacol", unde sotia sa, Jiquidi Marilena, este actionar si cenzor, au adus acelei firme 52.960 de lei, arata EVZ.

Directia de prevenire si investigare a coruptiei din cadrul Ministerului Apararii Nationale a declansat o ancheta, stabilind ca generalul Victor Voicu a comis o intreaga serie de ilegalitati.

Ulterior a fost sesizata si Agentia Nationala de Integritate, in fata careia generalul academician a declarat ca nu este vinovat si ca "nu am urmarit niciun fel de interes material sau foloase de orice natura, nici direct, nici indirect, pentru mine sau sotia mea".

Presedintele Sectiei de Stiinte Medicale din cadrul Academiei Romane, Laurentiu Popescu, a declarat ca "situatia este extrem de neplacuta".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor