Ziare.com

Judecatoarea de la Inalta Curte condamnata la inchisoare nu-si poate justifica averea

Luni, 21 Iulie 2014, ora 14:33

   

Judecatoarea de la Inalta Curte condamnata la inchisoare nu-si poate justifica averea
Judecatoarea Georgeta Barbalata, suspendata in prezent de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce a fost condamnata la inchisoare, are o avere de zeci de mii de euro pe care nu o poate justifica, a stabilit Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Astfel, ANI a constatat o diferenta nejustificata de aproape 200.000 de lei, adica 60.000 de euro, intre averea dobandita de aceasta impreuna cu familia si veniturile realizate, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Judecatoare de la Inalta Curte condamnata la inchisoare

ANI precizeaza ca, in perioada ianuarie - aprilie 2007, Georgeta Barbalata a realizat venituri salariale in cuantum de circa 31.600 de lei, iar in acelasi interval a achizitionat proprietati in valoare de peste 231.000 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de aproape 200.000 de lei.

"Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Barbalata Gerorgeta in perioada exercitarii functiei publice", se arata in documentul citat.

Judecatorul Georgeta Barbalata de la Inalta Curte, suspendat din functie (Video)

Judecatoarea a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executate, in prima instanta, in luna mai a acestui an, pentru favorizarea infractorului, fiind achitata insa pentru infractiunea de furnizare de informatii secrete.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2116 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

trebuia sa ia 20 de ani,

ca sa se invetze minte sa mai imparta"dreptatea" dupa marimea spagii.

 

de ce s-au verificat numai diferentele pe 4 luni din 2007?

Probabil sa nu se vada care au fost sumele nejustificate inainte si dupa perioada aceasta, astfel pedeapsa fiind mai aproape de mita primita!

Daca am afirma ca cca.3o% din personalul justiei a primit ori primeste mita, am gresi?
Din contra, cred ca am fi indulgenti!

 

Glume

De fapt totul e o gluma de prost gust. Pentru ''linistirea '' maselor inaintea alegerilor. Praf in ochii strainilor.
Stiti vorba aceea '' corb la corn nu-si scoate ochii ''
Ca doar nu sunt prosti sa se condamne intre ei.

 

Famiglia !!

oare daca se cauta si la famiglia basescu din 2003 incoace ce venituri legale au avut si ce valori au agonisit atunci lui traian vreo 20 ani de jilava la Maria lui vreo 5 ani si la odraslele lui vreo 10 ani la fiecare ...atunci le puteti arata strainilor ce este corectitudine in RO ....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor