Ziare.com

Lucia Hossu Longin, declarata incompatibila de ANI

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 10:25

   

Lucia Hossu Longin, declarata incompatibila de ANI
Lucia Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, a fost gasita in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, ea fiind informata asupra acuzatiilor ce i se aduc inca din luna iunie.

Inspectorii ANI arata in comunicatul remis presei ca "Lucica Hossu Longin s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 29.06.2010 - 30.03.2011, intrucat a detinut, simultan, atat functia de membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, cat si functia de administrator la S.C. LETTI LOU FILM S.R.L", incalcand astfel dispozitiile din Legea 161/2003 referitoare la asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Astfel, la data de 29.06.2010, Hossu Longin a fost numita in functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR, iar in perioada 30.03.2007 - 30.03.2011, ea a detinut functia de administrator in cadrul S.C. LETTI LOU FILM S.R.L.

"Conform prevederilor art. 99, alin.1, lit. k) din Legea nr. 161/2003, membrilor consiliilor de administratie si ai comitetelor directoare ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune li se aplica dispozitiile art. 72 si regimul incompatibilitatilor [...] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat, precum si incompatibilitatile prevazute in legi speciale", se mai arata in comunicatul de presa al ANI.

Lucia Hossu Longin a fost informata la data de 26.06.2012 si la data de 12.09.2012 despre "declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza", iar la data de 27.09.2012, aceasta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ, se mai arata in comunicatul ANI.

De asemenea, se mai precizeaza ca persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum inteleg eu de ce se inghesuia dna Hotzu-Longin

cu atata zel prin studiourile Antenei 3. Interesul poarta fesul.

 

Dar pe pedelistul Costica Canacheu cind il vor gasi cei de la ANI

...incompatibil? Afacerile firmei lui nu se vad la cei in drept?

 

@un cetatean european

- reclama-l daca te bazezi pe informatii valabile !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor