Ziare.com

Membrii CNA Rasvan Popescu si Christian Mititelu vor contesta deciziile ANI

Miercuri, 07 August 2013, ora 19:24

   

Membrii CNA Rasvan Popescu si Christian Mititelu vor contesta deciziile ANI
Membrii CNA Rasvan Popescu si Christian Mititelu, declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate, au anuntat ca vor contesta in instanta deciziile ANI, pe care le considera neintemeiate.

"Voi contesta concluziile ANI, pe care le consider neintemeiate," a declarat Rasvan Popescu pentru Mediafax.

ANI: Doi membri CNA, incompatibili - Fostul sef, acuzat ca a primit bani de la Pro TV

"In primul rand, consider ca ele trebuiau sa-mi fie aduse la cunostinta intai mie, pentru a mi se lua un punct de vedere, asa cum cere legea, si abia apoi trimise catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si comunicate public. Potrivit Legii 161 care stabileste incompatibilitatile si conflictele de interese, am dreptul ca membru al CNA la creatie literar-artistica, iar un scenariu literar exact asta este. Scenariul care a stat la baza filmului facut cu Media Pro Pictures a fost adjudecat in urma unui concurs public desfasurat la Centrul National al Cinematografiei, de catre un juriu independent.

Presupun ca ANI se refera la scenariul filmului 'Ceva bun de la viata', pe care l-am incredintat regizorului Dan Pita si acesta s-a adresat companiei Media Pro Pictures, in vederea participarii la concursul de la Centrul National al Cinematografiei. Banii la care face referire ANI, respectiv cei 15.000 de euro pentru scenariu, au fost platiti ca urmare a castigarii primei de la Centrul National al Cinematografiei, din care se platesc drepturile de autor si se intra in productie", a precizat acesta.

Rasvan Popescu a tinut sa precizeze ca "nu exista nicio legatura" intre munca sa la CNA si filmul realizat impreuna cu Dan Pita, realizat la Media Pro Pictures.

Aflat in aceeasi situatie, Christian Mititelu a declarat ca a luat cunostinta de la ziaristi de acest comunicat al ANI. "Nu mi-a fost adus la cunostinta personal", a spus el.

El a precizat ca "starea de incompatibilitate pretinsa de catre ANI" are la baza faptul ca, la inceputul mandatului sau de membru al CNA, a detinut calitatea de presedinte al Asociatiei "Alianta Civica", iar ulterior a devenit vicepresedinte al acestei asociatii.

Rasvan Popescu ar putea face inchisoare de la 6 luni la 5 ani

In comunicatul sau, ANI insista ca cei doi au fost informati in prealabil despre cercetarile efectuate si ca punctele lor de vedere au fost asteptate.

Potrivit ANI, Rasvan Popescu "a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, in calitate de membru al CNA (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv de presedinte al CNA (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), in exercitarea atributiilor de serviciu, a solutionat cereri si a participat la luarea unor decizii in urma carora s-au acordat autorizatii de licenta audiovizuala pentru S.C. PRO TV S.A". Totodata, ANI spune ca Rasvan Popescu "s-a aflat in relatii comerciale si a beneficiat de foloase patrimoniale in cuantum de 15.000 euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A".

Conform ANI, faptele pentru care este acuzat Rasvan Popescu se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima.

In comunicat se mai spune ca Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Rasvan Popescu a infractiunii de conflict de interese.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Popescu Rasvan nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris in exercitarea dreptului la aparare", se arata in comunicatul ANI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor