Peste 20 de primari si alti alesi locali, prinsi in incompatibilitate sau conflict de interese

Vineri, 18 Martie 2016, ora 16:17
3508 citiri
Peste 20 de primari si alti alesi locali, prinsi in incompatibilitate sau conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta starii de incompatibilitate, precum si existenta conflictului de interese de natura administrativa sau penala in cazul a 24 de alesi locali din mai multe judete, printre care si primarul municipiului Targoviste, Gabriel Florin Boriga.

Intr-un comunicat al ANI transmis vineri se precizeaza ca este vorba despre 11 primari, opt viceprimari, un fost viceprimar si patru consilieri locali.

Potrivit inspectorilor de integritate, primarul municipiului Targoviste s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 21 iunie 2012 si 31 iulie 2013. In perioada respectiva, Gabriel Florin Boriga a exercitat simultan cu atributiile de primar, functie pentru care i-a fost achitata o indemnizatie lunara, si alte activitati remunerate ca urmare a participarii sale in comisiile de selectie a operatorilor de taxi.

ANI: Zeci de fosti sau actuali alesi locali, in incompatibilitate

Cristian Duica, primar al municipiului Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, este acuzat de conflict de interese penal.

"In calitate de primar a incheiat un numar de opt contracte de servicii in valoare totala de 496.760,72 lei cu SC Modul Proiect SA (societate in cadrul careia a detinut functia de presedinte al Consiliului de administratie pana la data de 26 iunie 2012) si, respectiv, Radio Impact 94,4 FM Rosiorii de Vede, apartinand SC Topro SRL (societate in cadrul careia a detinut functia de administrator si calitatea de asociat, pana la data de 26 iunie 2012), societati comerciale cu care care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani sau din partea carora a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura", se precizeaza in comunicat.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Rosiorii de Vede in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Cristian Duica a infractiunii de conflict de interese.

In cazul lui Iosif Mircea Jichici, primar al orasului Lipova, judetul Arad, inspectorii de integritate au constatat existenta conflictului de interese administrativ.

El este acuzat ca a intocmit si semnat proiectele de hotarare care au stat la baza adoptarii hotararilor Consiliului Local Lipova din data de 28 mai 2013 si 27 iunie 2013, privind insusirea, respectiv aprobarea planului urbanistic zonal pentru un parc fotovoltaic, in favoarea unei societati comerciale cu care avea o relatie de angajament si de la care urma sa obtina venituri.

"Pe perioada exercitarii mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea si sotia sa (in calitate de proprietari), au incheiat cu SC R.T.I. SOLAR SRL (in calitate de superficiar), un contract privind constituirea unui drept de superficie, obiectul contractului fiind reprezentat de imobilul teren arabil aflat in proprietatea sotilor Jichici, dobandit prin mostenire", se mentioneaza in comunicatul ANI.

Primari in incompatibilitate

Ion Baicea, primar al orasului Costesti, judetul Arges, s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 19 iunie 2012 si 14 ianuarie 2013.

El este acuzat ca in perioada respectiva a detinut simultan functia de primar si calitatile de membru in Consiliul de Administratie al Liceului Teoretic Costesti, in Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic Costesti si in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Nr. 1 Costesti.

62 de primari si viceprimari, incompatibili - Unii ajung pe mana parchetului (Video)

Tot in incompatibilitate a fost gasit si Ovidiu Marius Duma, primar al orasului Ardud, judetul Satu Mare. In perioada 18 iunie 2008 - 28 iunie 2013, el a detinut simultan functiile de primar si reprezentant al Consiliului Local Ardud - membru in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Transurban SA Satu Mare.

In incompatibilitate au mai fost gasiti Marin Marcu, primarul comunei doljene Breasta, Florea Ene, primarul comunei argesene Mosoaia, si Romeo Vulpe, primarul comunei vrancene Tanasoaia.

In cazul altor trei edili, ANI a constatat existenta conflictului de interese administrativ. Este vorba despre Marin Vintila, primarul comunei doljene Poiana Mare, Adrian Toca, primarul comunei aradene Halmagiu si Silviu Ponoran, primarul orasului Zlatna din judetul Alba.

Citeste si:
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Filiala judeţeană Satu Mare a Partidul Naţional Liberal (PNL) a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor...
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Comentarii
MacGigi
rank 5
Si care sunt pedepsele legale pentru acte de incompatibilitate