Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident Interviu

de Ioana Ene Dogioiu , Senior editor
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 10:57

   

Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident Interviu
Modificarea legii in privinta incompatibilitatilor primarilor si presedintilor de CJ va distruge peste 100 de dosare ale ANI si ar putea salva persoane precum Aristotel Cancescu, Klaus Iohannis, Mircea Molot si Nicusor Constatinescu, atrage atentia presedintele ANI, Horia Georgescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Georgescu a explicat ca modificarea incompatibilitatilor primarilor si presedintilor de CJ s-a facut in spatele unei perdele de fum: "cei ce au gandit modificarile stiu exact care vor fi consecintele, modificarile au lovit exact acele puncte nevralgice care neutralizeaza anchetele si dosarele ANI (...) S-a lucrat intens pentru a permite alesilor sa faca parte din regiile autonome si alte companii. Asta i-a interesat pentru ca acolo sunt banii!"

Horia Georgescu atrage atentia ca exista un plan strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului, exact cele implicate cel mai puternic in lupta anticoruptie: DNA, ANI, ICCJ si SRI.

In interviu, presedintele ANI a explicat si care este situatia in cazul Diaconu si de ce lupta Agentia pentru invalidarea mandatului de europarlamentar al lui Mircea Diaconu: "totul devine posibil!"

Cat de grava este pentru ANI aceasta noua modificare adusa legislatiei care va permite primarilor si presedintilor de CJ sa faca parte din consiliile de administratie ale regiilor din subordinea primariilor/consiliilor judetene?Sunt foarte multe procese pe rolul instantelor, peste 100, referitoare la acest tip de incompatibilitate. Sunt dosare la care s-a lucrat foarte mult. Printre cei aflati in aceasta situatie de incompatibilitate se numara Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, dar si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constatinescu si multi alti alesi locali. Un numar si mai mare de dosare sunt in curs de investigare la ANI. Toate sunt puse sub semnul intrebarii.

In 2 iulie, avem primul termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul unui primar din Constanta, intr-un proces pe care ANI l-a castigat deja la Curtea de Apel. Daca obtinem o decizie definitiva si irevocabila, toate celelalte peste 100 de procese ar avea probabil aceeasi finalitate. Este primul caz care ajunge la instanta suprema.

Deci legea a fost modificata inainte de a produce primul efect definitiv?

Da. Modificarea nu a fost promulgata inca, dar cu siguranta toate persoanele cu probleme vor incerca sa-si amane termenele prin diverse tertipuri, pentru a nu ajunge la decizia finala in asa fel incat aceasta noua modificare sa intre in vigoare. Ne confruntam deja cu asta, zi de zi.

Sunt multi cei pe care i-am auzit spunand ca modificarea decisa acum remediaza o eroare a legii initiale. Cat timp vorbim despre regii din subordinea primariei, de ce sa nu permiti primarului sa fie parte in CA al acestor regii si la luarea deciziei? Cu alte cuvinte, daca primarul repartizeaza banii, de ce sa nu-i si gestioneze?

Asta si este problema. Primariile sau consiliile judetene aloca sume acestor regii autonome, dupa care primarul si presedintele de CJ le gestioneaza bugetul fiind parte din consiliul de administratie. Cum ar veni, ei sunt si arbitri si jucatori.

Din istoricul de dosare investigate de ANI, am constatat in peste 700 de cazuri ca tipul acesta de influenta duce la conflicte de interese si la atribuirea preferentiala a unor contracte pe bani publici, catre rude sau firme apropiate. Primarul si presedintele de CJ isi exercita astfel influenta pe toate palierele de decizie, intr-un mod discretionar, netransparent, fara a fi supusi unui control eficient.

Este un fenomen extins la nivelul autoritatilor locale?

Foarte extins. Pentru ca gestionarea unor sume foarte mari din bugetul national si din fonduri europene implica si posibilitatea de a frauda sume consistente. Tentatia este foarte mare. DNA arata asta in fiecare zi gestionand zeci de cazuri de coruptie la nivelul adiministratiei publice locale.

Legea de marti este o continuare a legii promulgate si intrate in vigoare in primavara, care permite primarilor si presedintilor de CJ sa-si delege fara restrictii dreptul de semnatura?

Da. Si acea lege afecteaza ANI, pe conflictul de interese administrativ, si DNA raportat la alte tipuri de infractiuni.

Este un lant, o linie de atac care urmareste incorsetarea ANI?

Este greu de crezut ca poate exista alta explicatie. Cei ce au gandit modificarile votate marti stiu exact care vor fi consecintele: sunt cazuri pe rolul instantelor, multe cazuri in lucru, care vor fi afectate de modificarea legislatiei. Pentru ca legea este foarte tehnica, iar modificarile au lovit exact acele puncte nevralgice care neutralizeaza anchetele si dosarele ANI, nu putem presupune decat ca autorii lor au avut exact aceasta intentie.

Sa ofere o portita de scapare celor aflati sau care ar fi fost, in viitor, in vizorul nostru. Iar modul in care au fost adoptate aceste modificari, fara dezbatere, netransparent, fara consultarea noastra sau a altor actori institutionali vizati, sustine aceasta banuiala.

In ciuda a ceea ce au spus multi politicieni in ultimii ani, legea nu interzicea alesilor sa faca parte din adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara. ANI nu a investigat niciun astfel de caz! Grija pentru aceste asociatii a fost o perdea de fum. In spatele ei s-a lucrat intens pentru a permite alesilor sa faca parte din regiile autonome si alte companii. Asta i-a interesat pentru ca acolo sunt banii!

Cazul Diaconu ramane un punct fierbinte. Agentia de Integritate incearca acum sa obtina invalidarea mandatului acestuia. Ati fost acuzati ca aveti ceva cu Mircea Diaconu in mod special.

ANI nu are o disputa personala cu Mircea Diaconu, asa cum nu are si nici nu a avut vreodata cu vreo persoana. Noi aducem in discutie principiul. Orice decizie definitiva trebuie executata. Or, Mircea Diaconu are o decizie definitiva pronuntata de Inalta Curte. Am procedat la fel in toate cazurile similare. Este foarte important ca orice caz sa aiba finalitate, nu numai din perspectiva unei sentinte definitive, ci si din perspectiva aplicarii sanctiunii.

Iar sanctiunea impusa de lege in cazul dlui Diaconu este ca domnia sa nu mai poate ocupa o functie eligibila aleasa timp de trei ani. In acest sens, am initiat o actiune la Curtea de Apel Bucuresti prin care solicitam invalidarea mandatului lui Mircea Diaconu de catre BEC si Autoritatea Electorala Permanenta. Daca va fi cazul, recursul va fi judecat de ICCJ. Exista si o corespondenta transmisa comisiei de resort din Parlamentul European, insarcinata cu validarea candidaturilor.

ANI a fost atacata si din exterior pentru demersurile in cazul Diaconu. Liderul Grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, spunea ca "aparenta incercare de a contesta legitimitatea faptului ca domnul Mircea Diaconu a fost ales drept candidat independent contravine Tratatelor Uniunii Europene, care prevad in mod clar ca orice cetatean al Uniunii Europene are dreptul de a candida la alegerile pentru Parlamentul European".

Eu sunt convins ca dl Verhofstadt este dezinformat. Nu cred ca este la curent cu faptul ca exista o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Olanda a sprijinit mult lupta anticoruptie din Romania, iar raportul MCV spune clar ca deciziile instantelor trebuie duse la bun sfarsit. Este de neinchipuit ca dl Verhofstadt ar putea pune sub semnul intrebarii o decizie definitiva a instantelor din Olanda.

Este si o problema legislativa, pentru ca legea interzice ocuparea "aceleiasi functii" in care persoana a fost gasita incompatibila?

Intr-o speta similara judecata de Curtea Constitutionala, ICCJ a formulat un punct de vedere in care explica foarte clar aceasta sintagma: "aceeasi functie" se refera la aceeasi functie eligibila, adica aleasa, nu la exact aceeasi functie in care te-ai aflat in incompatibilitate ca ales. Altfel legea e golita de continut si ea trebuie interpretata in sensul aplicarii ei.

Exista hotararea de incompatibilitate a ICCJ, dar si hotararile tot defintive care i-au permis dlui Diaconu sa candideze.

Din pacate, legislatia electorala e ramasa in urma si cu toate ca decizia BEC a fost de a nu valida candidatura dlui Diaconu, doua instante de drept civil au decis ca poate candida, contrar interpretarii date de ICCJ.

Faptul ca dl Diaconu a luat totusi 7% ar putea fi interpretat implicit ca un vot impotriva Justitiei care l-a gasit incompatibil?

Respectam optiunea celor care l-au votat, dar si deciziile definitive ale Inaltei Curti trebuie respectate. Este o problema de principiu. Daca nu respectam o decizie definitiva a instantei inseamna ca nu respectam legea si totul devine posibil. Este evident ca s-a incercat mediatizarea excesiva si victimizarea lui Mircea Diaconu, dar noi nu ne raportam la persoana, ci la decizia definitiva a instantei.

Dincolo de reactiile publice ale ALDE, ati avut in cazul Diaconu si alte reactii externe? Intrebari, nedumeriri?

Da. Am clarificat lucrurile. Pozitia CE, raportata la activitatile ANI, a fost de sustinere si de aplicare a deciziilor instantelor cu sanctiunile de rigoare.

Daca mandatul dlui Diaconu va fi invalidat pana la urma, decizia va avea efecte si asupra unei eventuale candidaturi prezidentiale a domniei sale?

Sigur ca da. Interdictia se refera la orice tip de alegeri si orice functie aleasa.

Ne aflam in plin scandal Bercea Mondialu. Au fost lansate acuzatii grave impotriva conducatorilor unor institutii importante ale Justitiei, ANI si DNA. Este Justitia afectata de acest scandal?

Este o incercare de decredibilizare a institutiilor, prin atacuri la dna Kovesi si dna Stanciu. Si eu am fost subiectul unor campanii de linsaj mediatic, care au urmarit acelasi scop si au avut acelasi tipar. Este o linie strategica a Antenei 3 de a decredibiliza institutiile statului si de a incerca sa le intimideze.
Poate nu este intamplator ca sunt exact cele trei institutii mentionate in discursul vicepresedintelui Biden: DNA, ANI si ICCJ. Se incearca fara succes decrediblizarea lor, tocmai pentru ca au facut atat de mult in lupta aticoruptie.

Deci suspectati ca Bercea a fost pus sa strige din duba ceea ce a strigat?

Nu pot sa fac aceasta speculatie, cu siguranta ca adevarul va fi aflat in timp. Dar planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident. Se incearca si o ofensiva impotriva SRI in acest scandal si cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta institutie este un pilon vital in lupta anticoruptie.

Eu nu discut acest dosar in sine. Justitia si-a urmat cursul firesc. Observ insa ca linia dezinformarii practicata de Antena 3 s-a mutat exact catre institutiile care aplica legea indiferent de cine este implicat. Ele sunt vizate, fie ca vorbim de DNA si ICCJ in cazul Bercea, fie ca vorbim de ANI in cazul Diaconu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7930 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
CSI ne așteaptă! Nu merităm mai mult.
.
Val
rank 5
lovitura de stat continua
infiltrarea institutiilor, modificarea legislatiei, presiuni asupra justitiei, manipulare prin media.

Intre 22 si 25 iunie a fost la Bucuresti ideologul papusar Dughin
anty virus
rank 5
"Planul strategic de atac inpotriva institutiilor statului este....
.....evident", spune d-nul Horia Giorgescu, si nu numai dansul.
D-nul Mircea Diaconul, spune caci are-n spate cele 7 procente in urma votului de la euro-parlamentare, si poate trce peste hotararea justitiei.
Pe de alta parte, avem un referendum cu peste 8 mil. de votanti care au votat pentru parlament unicameral si nu se respecta.In ce tara traim, oameni buni ? Ciar suntem luati drept cobai, folositi doar ca votanti, dupa care suntem aruncati la ghena ?
Incep sa ma felicit fiindca am fost deacord ca cei doi copii ai mei sa se stabileasca in Norvegia.
Sfatuesc pe toti tinerii care se gandesc si la ziua de maine, sa plece, sa ramana Ponta cu penalii lui si masa amorfa usor de manipulat.
adevar
rank 1
In Romania s-a ajuns ,in secolul de gratie cibernetic si in UE
sa se confirme ...gluma:"Toata lumea...esti hot!"
In fiecare zi DNA ne prezinta un corupt ...rechin!
Dupa ani de emisie putrida Antena 3 este pusa la colt,atat de catre institutiile care au mai ramas democratice in Romania,cat si de cele abilitate straine!
Se pare insa ca ...prea tarziu,pentru ca s-a nascut si
format un intreg segment de societate(telespectatori)de ignoranti primitivi care au ingurcitat toate fecalele scremute de satanistii Badea ,Gadea si acolitii securisti mafioti de la Intact!
Urmarea:Plagiatorul national,zeflemistul,tupeistul,obraznicul,caraghios, urmas al lui Iliescu,conduce in topul pentru Cotroceni!
Numai un asteroid mai poate salva Romania!
Utilizator sters
Geogescu-Giumbix e un politruc corupt dovedit.
ANI este o adunătură de politruci care mănancă foarte mulți bani de la stat și se ocupă numai cu sdversarii tătucului corupției naționale și internaționale,ii are in familiglie:fratele pușcăriabil Mircea,ginerele falsificator și "inșelător",o fiică de Gazpromar ca el,și care pierde procese pe bandă rulantă...deci,ANI,această adunătura de politruci securișto-mafioți trebuie desființată urgent mai ales că ipocrizia și minciuna stă in insuși "șeful" acestui cuib de politruci,Georgescu-Gimbix,care nu-și justifica inconmensurabila lui avere de bugetar.Se știe precis că e un subordonat ascuns al lui Bercea.
Comentariu inadecvat
globedreamer
rank 5
Este cineva care neaga ca a fost schimbata legea
...doar pentru a scapa primarii PSD /PNL de incompatibilitate?
Eu asa vad lucrurile.
Descopera ANI ca mii de primari PSD?PML samd au incalcat o lege si ii trimite in Justitie.
Cum ii poti scapa, tu politician mare, ajuns la Casa Poporului cu ajutorul lor, cand Justitia asta isi face de cap?
Simplu-SCHIMBI LEGEA.
Maine poimaine, daca vor dori sa-l scape pe Bercea, vor da o lege in care sa spuna ca injunghiatul nu este crima, decat daca este facuta de oameni blonzi si cu ochi albastri.
Sau ca ai voie sa omori cetateni cu bolidu' daca lucrezi la televiziunea Antena 3, te cheama badea si ai X6.
Sau orice altceva.
Oricum, eu nu inteleg un lucru. Se aplica retroactiv legile astea noi??
newoevil
rank 2
...
...de fapt ingradirea atributiilor ANI si DNA reprezinta echivalentul legii gratierii si/sau amnistiei: politicienii hoti care n-au intrat inca la parnaie sa scape iar cei din puscarii sa iasa cat de repede...
...ponta/dragnea/sarbu - cancerul politicii romanesti!
Utilizator sters
Cancerul politicii romanesti se afla in curtea lui
basescu NEW EVIL. Toti sunt aserviti puterii de la Cotroceni.Nimeni nu misca in front fara stirea celui care s-a dezis de frate-su,dar nu in totalitate: atotstiutorul traian, care minte ca n-a stiut de faradelegile facute de Mircea.
In paranoia lui, a acuzat parlamentul ca s-a coalizat cu clanu bercea.
Cu cine sa se coalizeze? Cu clanul basescu,(fiica, ginere, traian si mircea?)
Utilizator sters
Cat de penibil e Giumbix! Se crede vultur si el e un biet
pitigoi! Si-acum sa va dau o veste minunata: Partidul Miscarea Populară (PMP) nu va avea posibilitatea de a-și desemna un candidat la alegerile prezidențiale 2014 in Biroul Electoral Central, fapt stabilit prin ordonanță de urgență.
newoevil
rank 2
...
...iar vestea mai putin "minunata" e ca vor merge cu totii la pnl-pdl...
Patraulea
rank 2
Pentru Ani, dna si altii
Rolul vostru e sa vedeti daca legea se aplica sau nu, modificarea unor legi sau crearea unora noi e treaba altora. In cazul de fata, datorita abuzurilor voastre vezi cazul lui Diaconu de exemplu, legea a fost revizuita. Dar vezi doamne, asta inseamna ca voi nu mai aveti dosare... Hiene cu doua picioare
vladescu
rank 3
xxx
Caracteristica acestui tip de discurs este celebra "dai in mine, dai in fabrici si uzine"!
Zici ceva de Kovesi, ataci DNA!
Zici ceva de Stanciu, ataci Instanta Suprema!
georgescu, nu se lasa mai prejos, este si el intr-o institutie fundamentala a statului asa ca daca zici ceva de el, ataci Statul si institutiile fundamentale!
Mai mult, acest georgescu ne duce , prin afirmatiile sale privind un pretins "atac strategic" intr-o zona a paranoii politice totalitare care a visat si viseaza la arestarea ideilor, opiniilor contrare liniei oficiale.
Ultimul exemplu de-a dreptul descalificant ptr. autor, profund jignitor ptr. electorat si in esenta antinational ( da' ce mai conteaza?) este halucinanta afirmatie a presedintelui Tarii potrivit careia "Parlamentul a fraternizat cu clanul Bercea"!!!!!!!!!
Nu pot crede ca presedintele este iresponsabil in sens medical dar ma rog ca asta sa fie explicatia acestei afirmatii altfel avem de-a face cu cel mai explicit si premeditat ATAC strategic la adresa unei institutii fundamentale a Statului, atac ce trebuie devoalat si clarificat in Justitie!
Nu zic ca A3 are un echilibru perfect dar nici nu pretinde asta, este declarat antibasescu fara discutie si antiabuzuri si partizanate din partea unor inalti reprezentanti ai puterilor asazis apolitice in Stat!
Are voie sau nu are voie, dle. Georgescu??
Eu nu am intalnit absolut niciun atac la "adresa institutiilor statului" in emisiunile a3, am intalnit insa numeroase cazuri punctuale in care suspiciunile de incorectitudine si partizanat politic sunt legitime!
Reprezentantii acestor institutii fundamentale au obligatia, daca respecta dreptul la informare, dreptul la opinie, sa dea dovada de transparenta totala, sa-si prezinte pct. de vedere argumentat nu demagogic batandu-se cu caramida-n piept si nu timorand si acuzand unica sursa de informare a cetateanului de rand, anume presa libera si independenta!
Faptul ca in spatele a3 se afla un adversar ireductibil al unui presedinte consumat moral, lipsit la ora actuala de credibilitate si ca urmare epuizat politic, nu indreptateste calificarea criticilor promovate de respectivul post drept "atac strategic la institutiile statului" .
Utilizator sters
???
Politrucii din adunătura securistă ANI nu-l cercetează și p'ăsta:e interzis,pt că-i șeful lor direct,tătucul corupției generalizate,Bălălău,și unul din reprezențanții de seamă ai corupției,cumătrul tătucului corupției,ete o poză cu ei :

http://www.stiripesurse.ro/ce-s-a-intamplat-la-audirea-lui-mircea-basescu/
Comentariu inadecvat
newoevil
rank 2
...
...nu este chiar asa d-le vladescu, vidanjorii haznalei3 ataca institutiile enumerate la modul general si apoi pe sefii lor...
...miza este nu atat semnalarea problemelor ci compromiterea in totalitate a acestor institutii chiar daca ele sunt laudate de forurile europene...
globedreamer
rank 5
Si daca inseamna ca scapa puscariabilii...
si ca tot parlamentul a lucrat la asta din greu?
Pe tine te satisface asta?
Utilizator sters
Bercea Mondial Președinte=Bălălău ot Nana,cumetri
Georgescu-Giumbix a comis numeroase infracțiuni...trebe neapărat arestat și trimis langă Bercea

http://www.dcnews.ro/traian-basescu-izolat-de-liderii-europeni-la-bruxelles_447120.html

Georgescu-Giumbix, nu isi poate justifica averea.

Georgescu-Giumbix a cumpărat de la părintii săi un apartament de 140 de metri pătrati pentru care a plătit 130.000 de dolari (echivalentul a 339.300 lei, respectiv 100.380 euro la cursul de la acea dată) si o casă de locuit de 356 metri pătrati in valoare de 1.000.000 de lei (echivalentul a 295.860 euro la cursul de la acea dată).
Potrivit declaratiei de avere din 1 martie 2007, in momentul achizitiei imobilelor,Georgescu-Gimbix contractase un credit in valoare de 100.761 euro de la Emporiki Bank. Singurele venituri ale lui Georgescu erau, la acea dată, salariul de 48.000 RON anual incasat in calitate de specialist la Directia Natională Anticoruptie (DNA) si incasarea unei chirii pentru apartament in valoare 70.380 RON anual.
Asadar, veniturile pe intreg anul 2006 ale lui Horia Georgescu au fost de 118.380 RON (echivalentul a 33.630 euro la cursul de la acea dată). Dacă adunăm la această sumă creditul obtinut de la bancă (100.761 euro), rezultă că si dacă nu ar mai fi cheltuit nici un leu pe nimic altceva timp de un an intreg, Horia Georgescu nu poate justifica 261.849 euro. Georgescu-Giumbix a cumpărat cele două imobile cu 396.240 euro, desi nu avea cum să dispună de mai mult de 134.391 euro.
Nici veniturile anterioare anului 2006 NU pot justifica astfel de achizitii. Potrivit declaratiei de avere din 10 ianuarie 2006,Georgescu nu detinea conturi si depozite bancare si nici active financiare care să depăsească 5.000 de euro. Georgescu avea, in schimb, o datorie de 10.000 de euro. Singurul său venit in 2005 a fost cel primit in calitate de specialist la DNA, respectiv 43.920 RON (12.132 euro la cursul de la acea dată).
Comentariu inadecvat
A.Cantemir
rank 5
In acest "interviu"
se cere niste drepturi care sunt negate altora.In orice caz legile facute de oamenii alesi democratic,sunt mai valabile decat al unora numiti politic de domnul PSD,PDL,PNL sau PMP,cu unchi,cumnati,si nepoti,care se apara unul pe altul.E pacat ca aceste comisii sau agentii,nu sunt obligate ca periodic sa dea rapoarte de activitate chiar in Presa,ca sa stie lumea cam ce se rezolva in afara de cafele,pauze si deplasari.
niculaeda
rank 5
@A.Cantemir 10.04
- "se cere niste drepturi" ! corect ! ca sunt sub 50 ! :o)))
"Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident"
Utilizator sters
Corect ?
Domnule Georgescu, nu vă mai ascundeți in spatele unor instituții vitale ale statului! Mai bine ne-ați spune cum este cu imensa avere pe care o aveți, numai din salariul de bugetar!
mcgogosica
rank 5
@bengosul2007-corect?
A avut o matusa care i-a lasat-o mostenire,lui si lui
Adrian Nastase(cu mai multe case).
Comentariu inadecvat
copilul
rank 1
nu stie sa-ti spuna,hotii de parlamentari au pactizat cu
clanul Bercea !....ori poate a fost mituit de catre maestrul Diaconu !!!
globedreamer
rank 5
Maestrul Diaconu a incalcat legea
Desi il apreciam pe vremuri ca "maestru", acum il consider o loaza.
Utilizator sters
Bercea Președinte=Bălălâu ot Nana,cumetri mafioți
Mircea Diaconu a caștigat 11 procese impotriva lui Georgescu-Giumbix & gașca politrucă ANI...

Mircea Diaconu are mai mulți susținători,7%-aproape 400.000 de votanți zglobii, decat adunătura de pe plajă consusă de Izaura Laik Udrea,avea 6% dar după cum spunea bătranul mafiot portocaliu acum fo 1o zile,Berceanu,avea doar 1,5%...ieri s-a cotit și popangiu Baconschi,acum gășcuța cu poșete de pe lajă mai are cca 1%...va pleca și PapaHaplea,spaima cantinelor sociale,pt că i s-a promis un intreg lanț de cantine sociale numai al lui...
mcgogosica
rank 5
Talmaciul
Domnul Horia Georgescu se vrea un erudit agitat.Jurist, procuror, umblat si pe la DNA,tanarul si nelinistitul
SEF se vrea si-si doreste cu o pasiune aproape bolnavicioasa sa fie Zmeul Zmeilor care sa treaca ca un tavalug peste orice ii sta in cale.Acuma,nu cred eu ca domnul Diaconu i-a pus in pericol slujba sau chiar si
vreunul din primarii aia incompatibili,dar domnul SEF
uita un lucru esential,el exista dintr-o toana exprimata
pentru insasi existenta ANI de o alta zmeoaica si este
pus la treaba sa aplice si sa urmareasca aplicarea legii,asa cum este ea,buna sau mai putin buna.Dar cand te
dai in spectacol cu interpretari proprii si personale ale
legii si incerci cu tot dinadinsul sa iesi in fata cu
p caramida care-ti atarna de buzunare,pentru ca de,esti totusi un functionar public,chestia asta incepe sa devina
tragico-comica,pentru ca nu stii cand devii din tanar si
nelinistit un tanar si amarat care se uita ingrijorat la
buzunare si vede ca sunt cam gaurite.Ca lumea este manipulata,pentru ca nu toti sunt asa de eruditi ca domnul HG,ca legile sunt facute cum sunt facute,unele bune,altele foarte bune sau mai putin bune,totul tine de
interpretarea artistica a acestora.Dar cand te pui pe post de talmaci risti foarte mult sa devii nu numai
indezirabil,risti sa ajugi o umbra a ceea ce ai visat sa
ajungi pentru ca nu ai fost si artst.Aceasta calitate nu
o are domnul Horia Georgescu.Este un slab executant al
unei partituri pe care nu o intelege.
MA-TA
rank 5
@doru0506 7.44
ia spune draga dorulet ce avere are domnia sa.Eu chiar nu stiu.Ia dezvaluie tu aici tot ce stii despre el .Marturisesc cu rusine ca nu ma uit la antena 3 deci nu sunt informat destul despre justitia Basista si nici despre odioasele institutii ale statului precum ANI,DNA si celelalte care vor sa bage la zdup oamenii cinstiti din guvern si parlament.
Cu stima care ti se cuvine al tau MA-TA
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
@ma-ta SRI-stii condusi de basescu au meers la tac
tu cu biblia pe capota masinii ca in anii de tinerete ai lui traian, adica anii in care tatal lui base isi facea datoria cu strasnicie alaturi de rusi.
doru0506
rank 4
da,acest domn nuuu poate justifica averea...
....pe care o are si vorbeste de integritate,ca o culme a cinismului conduce o agentie de integritate.Primul lucru pe care trebuie sa-l faca acest domn este sa justifice pe toate canalele posibile,chiar si pe acesta ,neconcordantele din declaratia ...PROPRIE ...de avere.Este o persoana publica si are o imagine compromisa.In consecinta ce declara acest domn nu face doi bani.
globedreamer
rank 5
Deci.. ce avere are?!
.
doru0506
rank 4
avem niste institutii de forta [Dna,Ani] a caror mod de actiune ...
...se caracterizeaza prin coincidente dubioase, repetate, ceea ce dovedeste in modul cel mai evident ca participa la jocul politic la comanda.Este ceva normal sa se schimbe din temelii functionarea acestor institutii.Si sa nu uitam ca Basescu-Macovei cind au venit la putere au desfiintat PNA-ul...???!!!...Atunci nu a fost un atac la 'institutiile vitale ale statului'???!!!!Adica atacul basist la institutiile 'vitale'reprezinta reforma,si incercarea de reformare a celorlalti reprezinta 'atac' la institutiile vitale...???!!!!!...
blocatu
rank 3
mcgogosica 07:38 spune o parte din ce vreau si eu sa spun.
In plus spun:
Si in cazul Diaconu, si in cazul primarilor, mie mi se pare ca este vorba de "abuz in functie" si "trafic de influenta", nu de incompatibilitate. Nu ma pricep la terminologie legislativa. Dar daca luam cazul Diaconu: exista dovezi de "abuz in functie" si "trafic de influenta"?

In legatura cu atribuirea de contracte preferential: exista licitatii publice. Exista caiete de sarcini. Castigarea licitatiilor publice se face preferential cu ajutorul caietelor de sarcini... Aici, la intocmirea caietelor de sarcini incomplete, nu exista vinovati?

In legatura cu " planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident." Si mie mi se pare evident, dar din alt punct de vedere: se incearca indepartarea oricaror competențe prin inventarea de exemplu a conflictelor de interese.
niculaeda
rank 5
@doru0506 08.07
- in trei postari consecutive n-ai reushit sa-i raspunzi userului "MA-TA" la intrebarea , ce avere are georgescu ? !:O(((
"Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident"
newoevil
rank 2
...
...pai e si tare greu sa te uiti pe declaratia de avere de pe siteul ANI!
blocatu
rank 3
@niculaeda: Nu-i prima data cand raspunzi la
un utilizator folosind un alt fir de discutie. Daca a avut 3 postari Doru, n-ai gasit decat la postarea mea sa i te adresezi? Sau simti nevoia sa diluezi continutul postarilor si sa zapacesti cititorii comentariilor?

Pentru cei lenesi ca si mine am incercat sa dau link-ul declaratiei de avere de pe ANI, dar am mesajul ca depasesc numarul de majuscule pe care le pot folosi conform rangului meu.
doru0506
rank 4
http://www.grupul.ro/?p=2719
....
Utilizator sters
Ioana Ene , dumneata iți pui speranța intr-un om plin de bube morale
Un om , ai cărui părinți au lucrat numai la stat , un om care a lucrat numai la stat , are o avere impresionantă , conduce un BMWX5 inregistrat pe o firmă a părinților care e plină de datorii și fără profit , iși cumpără de la părinți 3 proprietăți cu bani de la nași și dă inapoi banii imprumutați de la nași cu ajutorul banilor părinților . Cum sună toate astea ? Știu , o să zici că sunt antenisme . Dar Antena 3 este una din foarte puținele televiziuni care fac anchete . Majoritatea se intrec in tocșouri , aduc 3-5 invitați guriști din politică și-și umplu programele cu pălăvrăgeală , insulte , demascări și gargară populistă . Eh , Antena 3 chiar face anchete , pentru că , slavă domnului , terenul e virgin , e neatacat de celelalte posturi și au ce descoperi . Revenind la acest Georgescu , propriul frate al acestuia l-a acuzat de dare de mită . Episodul lepădării de frate e cam multiplicat in viața publică romanească . Ioana Ene , numai chestia caselor și a mașinii de lux sunt de noaptea minții , ca și explicațiile puerile ale unuia care crede că ne poate prosti in față , cu un tupeu nemărginit despre felul in care a devenit el superbogat , deși a lucrat numai vreo 10 ani și numai la stat . Cat poate să mai țină sminteala asta in care furnicuțele băsiste de la mausoleu o să inghită aceleași și aceleași justificări grețoase de la un baron băsist , explicații care dacă ar fi fost debitate de un Mazăre sau un Oprișan ar fi fost infierate și... he he he ...Voi chiar nu ințelegeți că statul de drept nu trebuie respectat numai de "hoții lor" , trebuie să fie respectat și de "ai noștri" ? Ioana Ene , ai grave probleme de integritate , nu numai morală , atata timp cat imi prezinți un interviu cu invățăturile și observațiile legate de integritate ale unui personaj cu foaaaaarte multe probleme in a-și proba și justifica propria avere (uriașă pentru un muncitor la stat) și propria linie morală completată cu tupeul jegos cu care iși explică dobandirea averii . Un Bercea mititel , care n-a plătit niciodată impozite la stat , ba chiar statul i-a plătit impozitele pe salar , bașca că poate amenința și pedepsi cu voie de la stat . Un personaj grețos , exact ca și tată-său . Iar acuzațiile de frate ... Ce să mai vorbim . Așa Tătuc , așa slujbași , așa caractere . Că doar nu ai pretenția ca un asemenea Tătuc să iși aleagă angajații de la Școala de Balet .

http://www.catavencii.ro/horia-georgescu-s-a-aruncat-singur-in-capcana-intinsa-coruptilor/

Cinci luni și restul zile .
Utilizator sters
Bercea Președinte!
Georgescu-Giumbix nu are numai bube morale,el are și numeroase bube infracționale...

http://www.dcnews.ro/traian-basescu-izolat-de-liderii-europeni-la-bruxelles_447120.html
c29ef7
rank 1
Poză trucată la viesparul securist INTACT.
"mihai gadea a prezentat, la "sinteza zilei", imagini cu presedintele Romaniei Traian Băsescu, aflat la Bruxelles, acolo unde participă la Consiliul European."(dcnews.ro)
A fost transmisă o criză de ....... a prezentatorului, măi Safari - copilul malad a lui Lenin!
niculaeda
rank 5
@doru0506 12.25
- merci ! am vazut cine este grupu' ! ceva , gen luju !:o(((
"Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident
niculaeda
rank 5
@blocatu 11.07
- nu "zapacesc" pe nimeni , numele user-ului shi ora postarii , sunt suficiente !
Comentariu inadecvat
A.Cantemir
rank 5
Prea multi corupti
fatza de cate agentii anticoruptie avem.Decat sa fi scris domnul acest interviu,mai bine rezolva un dosar.Nu inteleg deloc unde se duce"campania impotriva ANI si DNA,atunci cand se pomeneste numele doamnei Kovesi,si Stanciu.Tocmai nominalizarea lor inlatura atacul la institutii, ele avand dreprul sa demonstreze contrariul .In privinta unor deputati,de oricare ar fi ei,cred ca alegerea lor este mai democratica decat numirea cuiva care sa duca la dreptul de cenzura a alegerii respective.Vox populi vox Dei,si nu invers. Pomenind de cele 100 dosare pe rol,ar fi bine sa se pomeneasca si de dosarele rezolvate.Nu satiu cum sta treaba in alte rari,dar Romania are o multime de comisii de cercetare,de investigare,de eliminare,a coruptiei,cu personal mai numeros decat numarul dosarelor,care nu fac altceva decat sa mareasca si sa justifice birocratia,adica cheltuelile statului. Are vreun sef ce "comisii" curajul de a scrie cu cat incarca cheltuielile bugetare postul x sau y,si ce sume au recuperat respectivii ?.O caracteristica a democratiei este autoritatea oamenilor alesi de popor,nu a celor numiti politic.
Utilizator sters
plan strategic de atac impotriva : DNA, ANI, ICCJ si SRI ?
Adica astia au luat conducerea institutiilor basiste, nu ale statului.
Adica institutii unde coruptia e la varf, in frunte cu basescu
Codrut Seres a fost trimis in judecata pentru ca si-a permis sa dea in vileag faptul ca la Cotroceni cineva a intrat cu o valiza cu 4 milioane de euro si a iesit fara.
A dat in vileag spaga si coruptia care se infiripa la Cotroceni.
Va amintesc ca asta apuneau televiziunile si ziarele vremii, mai pe soptite, ca altfel ii lua gaia.
Insusi codrut a spus asta.
Nu e bine codrut!
Nu e bine domnu chestor!
Va amintiti santajul?
Comentariu inadecvat
blocatu
rank 3
@niculaeda si celorlati care nu respecta regulile postărilor:
credeti ca este de pomana numarul postarilor principale limitate la 3 /utilizator si numarul raspunsurilor limitate de asemenea la 3?

Niculaeda, ti-am semnalat ca si "comentariu nepotrivit" cele 2 comentarii (de la 08:54 si 11:28) pentru ca nu sunt raspunsuri la ce au scris utilizatorii respectivi, ci sunt "zapaceli". Crezi ca toata lumea este ca si tine si sta pe un subiect 3 ore sa urmareasca fiecare adaugare? Mie imi este peste mana sa citesc toate comentariile sa vad care imi este adresat mie si care nu!

In legatura cu "zapaceala": mie mi se pare ca am scris o idee foarte importanta, la care am asteptat raspuns. O repet aici:In legatura cu " planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident." Si mie mi se pare evident, dar din alt punct de vedere: se incearca indepartarea oricaror competențe prin inventarea de exemplu a conflictelor de interese. Ce treaba are raspunsul tau adresat lui Doru cu ce am scris eu?
niculaeda
rank 5
@blocatu 11.58
- problema ta , e ca nu prea itzi raspunde nimeni , cate ore stau pe site e treaba mea , raporteaza cate postari vrei ,ca nu ma deranjeaza ! shi renuntza la "ca shi" folosit aiurea !
"Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident"
blocatu
rank 3
Niculaeda, ai dreptate sa faci ce vrei.
Mi se pare normal sa-ti semnalez cand ma deranjeaza direct pe mine. Nu am facut-o pana acuma, dar mi se pare de neadmis sa-mi tin gura tot timpul si sa nu subliniez anumite lucruri. Sunt satul de lipsa de transparenta si de limbajul de lemn care acopera de fapt problemele relae.

Acum iti voi raspunde la ce-ai scris asa cum as fi vrut sa mi se raspunda si mie:
- "shi renuntza la "ca shi" folosit aiurea !"
Vad ca ai atata minte sa vezi greseli de gramatica. De ce nu urli impotriva greselilor de fond, daca tot urli? Vad atatea postari despre averea lui Horia Georgescu. Astai- problema principala? Este si asta o problema, vad ca lunetistul Safari se ocupa partial de asta - ca interpreteaza cum vrea muschii lui foaia de avere a lui h. georgescu, dar nu asta mi se pare normal sa se analizeze...

Decat sa-i raspunzi lui Doru la postarea mea, mai bine subliniai ce-am zis cu:
"Presedintele ANI: Planul strategic de atac impotriva institutiilor vitale ale statului este evident"
DrMan
rank
...si institutia aceea
este Horia Georgescu. Aceste "institutii ale statului" inventate de Doamna Macovei stirbesc singura putere din stat careia constitutional ii revin toate atributiunile de jurisdictie prin judecatori custatut de magistrat inamovibil.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor