Ziare.com

Remus Cernea a castigat procesul impotriva Agentiei Nationale de Integritate

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 07:18

   

Remus Cernea a castigat procesul impotriva Agentiei Nationale de Integritate
Deputatul Remus Cernea a castigat, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate care a stabilit, pe 17 octombrie 2013, ca deputatul s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012-20 septembrie 2013, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Potrivit unui comunicat al lui Remus Cernea, acesta isi exprima respectul pentru munca si importanta unei institutii precum Agentia Nationala de Integritate, a carei activitate o considera necesara democratiei din Romania si considera ca este important chiar sa fie extinsa aria de cuprindere a activitatii ANI.

"Dupa cum am precizat si atunci cand a fost facut public Raportul ANI cu privire la persoana mea, eu am renuntat la calitatea de administrator al unei societati comerciale la scurt timp dupa validarea mandatului de deputat. Am si prezentat toate actele doveditoare Camerei Deputatilor, ele fiind valabile din momentul semnarii lor si prezentarii in fata unei institutii a statului cand au dobandit, astfel, data certa", se arata in comunicat.

Remus Cernea precizeaza ca raportul este nelegal si netemeinic intrucat nu a incalcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilitati si/sau conflictul de interese.

"Nu sunt incompatibil decat cu acei politiceni care incearca sa tina societatea romaneasca in subdezvoltare si inapoiere, cu acei politicieni care dau dovada de lipsa de viziune si sunt refractari schimbarilor necesare democratiei romanesti pentru a se ridica la standarde europene", declara Cernea.

ANI sustine ca Remus Cernea s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012-20 septembrie 2013, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

??????????????????????????????????????????????????????????????????

cum vine asta ?
"Remus Cernea precizeaza ca raportul este nelegal si netemeinic intrucat nu a incalcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilitati si/sau conflictul de interese"
Ai incercat sa slefuiesti articolul de la agerpres?
Mai bine n-o faceai

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor