Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI. Ce spune deputatul (Video)

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:18
3745 citiri
Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI. Ce spune deputatul (Video)
Foto: Arhiva

Deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil, joi, de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI). Acesta a detinut, simultan, in perioada decembrie 2012 - septembrie 2013, atat calitatea de deputat, cat si functia de administrator al unei firme.

Astfel, Cernea "a incalcat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora 'Calitatea de deputat este incompatibila cu functia de (...) administrator (...) la societatile comerciale'", se arata intr-un comunicat ANI.

Firma la care a fost angajat deputatul este S.C. SED NOVE S.R.L. Cernea a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, dar si despre drepturile de care beneficiaza.

"Persoana (...) fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", se mai precizeaza in document.

In replica, deputatul Remus Cernea a declarat la postul B1 TV ca este surprins de decizia ANI, in conditiile in care el si-a depus demisia din calitatea de administrator al firmei respective inca de la inceputul anului, imediat dupa preluarea mandatului.

"Am iesit din aceasta firma la inceputul mandatului. Am depus toate actele la parlament, am instiintat Comisia de Disciplina si Imunitati (...) Este de neinteles acest comunicat din partea ANI (...). Am prezentat actele respective si agentiei, de aceea sunt suprins", a declarat el.

Remus Cernea a precizat ca a avut o comunicare cu Agentia Nationala de Integritate, care l-a contactat si a cerut sa i se puna la dispozitie toate documentele.

"Ceea ce am si facut. M-as fi asteptat sa tina cont", a spus deputatul, afirmand ca va incerca sa se lamureasca de ce ANI il considera totusi in incompatibilitate, din moment ce el a demisionat inca de la inceputul anului.

Mai mult, Remus Cernea a declarat ca firma la care a fost administrator nu a avut niciun fel de activitate economica de cand a preluat-o el, in 2007.

"Aveam 100 de lei parti sociale. Situatia e un pic ridicola", a mai spus el, precizand inca o data ca a cedat partile sociale la inceputul acestui an.

Intrebat de ce nu a renuntat la aceasta firma inainte de a-si prelua mandatul, daca tot nu era in activitate, Remus Cernea a raspuns: "E o chestiune atat de minora, nu am considerat-o ceva periculos".

Deputatul nu a putut preciza daca a radiat firma de la Registrul Comertului, asa cum prevede legea, spunand ca va pune la dispozitie toate informatiile pe parcursul zilei de joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Remus Cernea ANI, #Remus Cernea incompatibil, #Remus Cernea incompatibil ANI , #ANI