Sapte primari si viceprimari gasiti de ANI in incompatibilitate

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 12:11
1820 citiri
Sapte primari si viceprimari gasiti de ANI in incompatibilitate
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca sapte alesi locali din mai multe judete ale tarii sunt incompatibili, ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar legii.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ioan Fofiu - viceprimar al Comunei Lazuri de Beius, judetul Bihor, Constantin Cornel Ionica - viceprimar al Municipiului Pitesti, judetul Arges, Vasile - Marin Jurj - primar al Comunei Arieseni, judetul Alba, Ovidiu Teodor Cretu - primar al Municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, Costinel Ciubotariu - primar al Comunei Sulita, judetul Botosani), Vasile - Pirvu Boeangiu - primar al Comunei Alunu, judetul Valcea) si Lucian Chitic - primar al Comunei Tortoman, judetul Constanta, au fost gasiti in stare de incompatibilitate.

Ioan Fofiu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 31 iulie 2009 - 20 iunie 2012, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar al comunei Lazuri de Beius si calitatea de administrator al S.C. HINCH RISA COM S.R.L.

Constantin Cornel Ionica s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26 noiembrie 2009 - 30 august 2012, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar al municipiului Pitesti si calitatea de reprezentant al municipiului Pitesti in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor S.C. APA - CANAL 2000 S.A.

Vasile - Marin Jurj se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 13 august 2010, intrucat a detinut, simultan, functia de primar al Comunei Arieseni si calitatea de reprezentant asociat persoana juridica din partea Consiliului Local Arieseni in cadrul S.C. SALUBRITATE APUSENI S.R.L.

Ovidiu Teodor Cretu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 octombrie 2012 - 21 ianuarie 2013, intrucat, a detinut, simultan, functia de primar al municipiului Bistrita si calitatea de reprezentant asociat persoana juridica in cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRITA SUD S.R.L.

Costinel Ciubotariu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 30 iulie 2009 -16 noiembrie 2009, intrucat, a detinut, simultan, functia de primar al Comunei Sulita si calitatea de reprezentant al unitatii administrativ teritoriale Sulita in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor la S.C. Nova APASERV S.A. Botosani.

Vasile - Pirvu Boeangiu se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 04 iunie 2008, intrucat, simultan cu detinerea functiei de primar al Comunei Alunu desfasoara activitati remunerate in cadrul Cabinetului Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pirvu.

Lucian Chitic s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 15 iunie 2008 - 17 mai 2010, intrucat a detinut, simultan, functia de primar al comunei Tortoman si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul CHITIC LUCIAN P.F.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu exceptia lui Ioan Fofiu, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", se arata in documentul citat.

I.S.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#primari declarati incompatibili ANI, #alesi locali incompatibilitate ANI, #Agentia Nationala Integritate incompatibili , #ANI
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Sapte primari si viceprimari gasiti de ANI in incompatibilitate