Sef de la Protectia Consumatorilor Cluj, prins in incompatibilitate de ANI

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 17:15
1236 citiri
Sef de la Protectia Consumatorilor Cluj, prins in incompatibilitate de ANI

Dan Mircea Radu, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, a incalcat regimul incompatibilitatilor, au constatat inspectorii de integritate.

El s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 01 iulie 2010 - 10 noiembrie 2011, intrucat a detinut, simultan, calitatea de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Chinteni, Jud. Cluj, si functia publica de Comisar sef adjunct, respectiv pe cea de Comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Dan Mircea Radu a incalcat atat dispozitiile art. 94 alin. (1) si alin. (2), lit a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit [...] Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate [...] in cadrul [...] institutiilor publice", cat si dispozitiile art. 97, alin. (2) lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda [...] pana la incetarea functiei eligibile [...] in cazul in care functionarul public a fost ales sau numit".

Acesta a fost informat despre declansarea procedurii si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Mircea Radu incompatibilitate, #sef Protectia Consumatorului Cluj incompatibil , #ANI