Ziare.com

Seful ANI, despre procesul cu Iohannis, averea lui Ponta si declaratii de avere pentru toti cetatenii Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 08:05

   

Seful ANI, despre procesul cu Iohannis, averea lui Ponta si declaratii de avere pentru toti cetatenii Interviu video
Exista 114 dosare similare cu al lui Klaus Iohannis in diverse stadii de judecata si niciunul nu are o decizie irevocabila a ICCJ. Inalta Curte va transa speta si va da o hotarare care, cu siguranta, va fi respectata in toate celelalte cazuri, spune presedintele ANI Horia Georgescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Georgescu a explicat care ar fi punctele in care legislatia ANI ar putea fi imbunatatita si a vorbit despre un sistem de declarare a averii pentru toti cetatenii Romaniei: "Noi ne blocam cand trebuie sa verificam persoanele private asupra carora nu avem competenta si cercul se inchide. Este regretabil sa vedem persoane fara venituri si care conduc masini foarte scumpe sau detin proprietati impresionante".

Horia Georgescu a aratat ca anul acesta ANI a identificat 444 de cazuri privind conflicte de interese, incompatiblitati sau averi nejustificate. Intre ele, 39 de parlamentari, 124 de primari si viceprimari, 74 de consilieri judeteni.

In interviul pentru Ziare.com, presedintele ANI s-a referit si la procesele cu Mircea Diaconu, la averea lui Victor Ponta, dar si la presiunile asupra Agentiei de Integritate.

Procesul dintre ANI si Klaus Iohannis nu s-a incheiat inainte de alegeri. Cum vedeti continuarea acestei cauze dupa ce dl Iohannis a castigat?

Deocamdata sunt pe rol mai multe cauze la CCR, aceasta urmand sa decida pe 16 decembrie daca articolul in cauza e sau nu constitutional. Orice decizie va fi general obligatorie pentru toata lumea. Mai departe ICCJ va stabili cursul judecatii si vom vedea la final ce verdict se va da. Avem incredere totala in ICCJ si CCR.Va ingrijoreaza amanarile repetate ale deciziei CCR?

Nu, pentru ca au fost mai multe cauze in care s-au ridicat exceptii de neconstitutionalitate, dar nu in acelasi timp. CCR a decis sa le analizeze pe toate si a acordat termene mai extinse in timp.Cate procese similare cu al lui Klaus Iohannis are ANI pe rolul instantelor?

Depersonalizand speta, sunt 114 cauze aflate in diverse stadii de judecata, niciuna nu are o decizie irevocabila a ICCJ. Ceea ce ar trebui urmarit este jurisprudenta unitara. Acum jurisprudenta este neunitara la nivelul Curtilor de Apel.

ICCJ va transa speta si va da o decizie care, cu siguranta, va fi respectata in toate celelalte cazuri. Aceasta prima decizie va crea o jurisprudenta unitara.

Acest tip de incompatibilitate a generat o dezbatere vie in societatea romaneasca. Problema a ajuns pana la Comisia Europeana, au fost discutii si in perioada urmatoare vom vedea rezultatul.Presedintele ales Iohannis spunea in campanie ca socoteste necesara o imbunatatire a legislatiei ANI, insuficient de clara in anumite zone. Sunteti de aceeasi parere?

Este necesara, dupa cum aboslut necesar este si orice sprijin mai ales din pozitia de presedinte al Romaniei. Noi am creat un grup de lucru la nivelul ministerului Justitiei pentru o codificare a ceea ce inseamna integritate, adica incompatibilitate, conflicte de interese si avere nejustificata.

Este important sa existe o decizie politica la nvielul tuturor partidelor cu atat mai mult sub autoritatea presedintelui ales sau a premierului.Care ar fi zonele de imbunatatire?

Primul aspect este cel al recuperarii prejudiciilor din conflicte de interese. Dureaza foarte mult si nu este eficient. Al doilea aspect priveste depunerea declaratiilor de avere si interese. Noi am finalizat un proiect prin care sunt disponibile formulare electronice, dar acesta trebuie implementat printr-o piesa legislativa.

Si, de ce nu?, o analiza profunda la nivelul intregii societati pentru implementarea unui sistem de declarare a averii pentru toti cetatenii Romaniei, un sistem simplificat desigur fata de cel pentru functionarii publici.

Pana cand nu vom avea un moment zero de evidenta a tuturor cetatenilor privind averea va fi foarte dificil sa vorbim de un sistem eficient de confiscare a averii sau a prejudiciilor provocate de fapte de coruptie.Nu va e teama ca o asemenea initiativa ar provoca o reactie adversa a oamenilor care in general nu prea au incredere in felul in care sunt gestionate datele lor confidentiale?

Trebuie mai intai o dezbatere ampla la nivelul societatii romanesti si gasite acele solutii in care cetatenii sa simta incredere ca declaratiile lor de avere sunt confidentiale, ca nu sunt folosite in alt scop si doar in acele situatii care necesita verificarea se actioneaza.

Noi ne blocam cand trebuie sa verificam persoanele private asupra carora nu avem competenta si cercul se inchide. Este regretabil sa vedem persoane fara venituri si care conduc masini foarte scumpe sau detin proprietati impresionante.Vorbeati de recuperarea prejudiciilor. In cazul celor provocate de infractiunile de coruptie, ANAF nu reuseste sa execute decat aproximativ 5% din confiscarile dispuse de instanta. In cazul confictelor de interese aveti o asemenea statistica?

Problema este extrem de dificila pentru ca dupa ramanerea definitiva a raportului ANI privind conflictul de interese noi trebuie sa initiem o actiune separata in instanta pentru anularea contractului. Adica un alt proces.

Avem probleme in a recupera aceste prejudicii. Din perspectiva confiscarii averii avem deja 4 hotarari defintive si irevocabile care au dus la confiscarea efectiva a peste 2 milioane de euro, dar am urmarit aceste situatii constant pentru ca banii sa ajunga efectiv la bugetul de stat, ceea ce a durat peste un an si jumatate.

Sunt convins de necesitatea infiintarii unui organism dedicat pentru centralizarea deciziilor definitive de confiscare, din penal si administrativ, si a unui mecanism privind administrarea bunurilor confiscate.Vorbeati de imbunatatirea legislatiei. Avem 8 parlamentari care incearca sa modifice legea ANI.

Trei dintre parlamentarii care au anuntat acest proiect de lege au condamnari penale pentru conflict de interese si sentinte irevocabile pentru conflict de interese administrativ. Interesul lor este evident pentru obtinerea unei imunitati in asa fel incat interdictia de a fi ales sau a ocupa o functie publica timp de 3 ani sa nu fie efectiva.

Nu vor mai putea candida pentru Senat, dar vor sa candideze la locale, pentru Camera Deputatilor sau pentru Parlamentul European. Si sfideaza astfel decizia de anul acesta a ICCJ. Este regretabil ca un ministru este printre initiatori si cred ca daca printre initiatori sunt persoane care se stiu verificate de ANI ar fi de bun simt sa se abtina de la promovarea unei astfel de legi.ANI a pierdut procesul cu Mircea Diaconu?

Pocesul penal. Dar nu a fost integral achitat. A ramas valabila sentinta Curtii de Apel care spune ca fapta a fost comisa, numai ca nu intr-atat incat sa constitutie infractiune. Exista o amenda administrativa. Iar procesul privind anularea mandatului de europarlamentar continua si se va judeca la ICCJ.Dl Ludovic Orban v-a adresat o sesizare in privinta averii dlui Ponta. In ce stadiu se afla investigatia?

Sesizarea isi urmeaza cursul si este tratata la fel ca orice alta sesizare adresata ANI. Nu cu mult timp in urma, dl Ponta a fost verificat in privinta averii, nefiind identificate probleme la acel moment.Cate dosare a deschis ANI anul acesta?

Pana in noiembrie, ANI a identificat 444 de cazuri privind conflicte de interese, incompatiblitati sau averi nejustificate. Intre ele, 39 de parlamentari, 124 de primari si viceprimari, 74 de consilieri judeteni si locali si 118 functionari la nivel de conducere in diverse institutii.

Anul acesta avem doi presedinti de CJ care au parasit mandatul ca urmare a investigatiilor ANI pentru conflict de interese cu prejudicii mari si alti doi parlamentari si-au pierdut mandatul. Sunt patru in total de cand exista ANI.Ce rata de succes aveti in instanta? Pentru ca e important nu numai ce constata ANI, ci si ce confirma judecatorii.

Pe cele trei competente pe care le avem, averi nejustificate, incompatibilitate si conflict de interese, rata de succes este la 90%, fiind in procent mai mare la incompatibilitati unde suntem la 95%.Am auzit voci care spun ca spre deosebire de DNA, care a ridicat foarte mult ritmul anul acesta, ANI pare sa fi incetinit motoarele.

Trebuie sa ne raportam la resursele si la instrumentele pe care le are o agentie administrativa. Daca vorbim de functii foarte inalte in stat, avem, v-am spus 39 de deputati si senatori, spre exemplu.

Dar noi am abordat cazurile strategic. La nivel local sunt vulnerabilitati foarte mari. Avem situatii in care un primar de comuna sau de sat fraudeaza 3-4 milioane de euro din fonduri europene prin conflict de interese, dar aceste cazuri nu sunt foarte mediatizate.Suntem in perioada bataliei pe buget. DNA a solicitat deja un buget mai mare. ANI a cerut bani in plus pentru 2015?

Bugetul pe 2014 a fost suficient. Pentru 2015 am solicitat o suma suplimentara strict pentru implementarea sistemului Prevent, de combatere a conflictului de interese ex ante in domeniul achizitiilor publice. Acest sistem va preveni prin analiza automata a datelor existenta unui potential conflict de interese care sa fie oprit din primul moment pentru a nu crea prejudicii.Proiectul e finantat din fonduri europene, suntem in faza de proiect pilot si cred ca la jumatatea anului viitor va putea fi activ. Banii solicitati sunt pentru mentenanta si asigurarea licentelor necesare sistemului Prevent.Se stabileste zilele acestea componenta Consiliului National de Integritate care supervizeaza activitatea ANI. Au existat si nume problematice. Cum comentati acest proces de stabilire a componentei CNI?

Persoanele desemnate in CNI daca au cunostinta ca sunt verificate de ANI - si sigur au pentru ca procedura noastra presupune trimiterea unei scrisori care informeaza despre inceperea verificarii - ar trebuie sa se retraga.

Exista asemenea persoane?

Nu pot sa va confirm sau sa va infirm. Mergand mai departe, procedura de desemnare a membrilor CNI a fost din pacate netransparenta. Doar in cazul ONG-urilor a fost facuta diferenta, 13 dintre ele au organizat un proces de evaluare in urma caruia au desemnat in CNI 2 persoane.

Eu sper ca in urmatoarea perioada sa fie facute toate numirile in CNI si presedintele Consiliului sa fie numit cat mai repede.Daca in CNI vor ramane totusi persoane investigate de ANI, veti face publice aceste informatii?

Legea nu ne pemite, dar sper sa nu ajungem acolo.Responsabilitatea desemnarii candidatilor revine fiecarui partid politic. Societatea romaneasca reactioneaza foarte bine, in ultima vreme, la lucruri ilegitime. Si s-a vazut clar ca presiunea publica a solutionat niste situatii limita.Au existat in aceasta campanie presiuni asupra ANI?

Presiuni exista tot timpul, in campanie insa cresc, fie ca e vorba despre declaratii publice ale oamenilor politici implicati in alegeri sau de alta natura. Noi suntem chemati sa aplicam legea, aceasta e prima noastra responsabilitate. Ulterior se poate comenta, dar oamenii politici trebuie sa fie responsabili pentru ceea ce declara.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23985 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toti cetateni Romaniei

Sa depuna declaratie de avere odata la 2-5 ani iar o autoritate a statului sa verifice modul de dobandire a acesteia.
Acest lucru se poate face online si verificarile doar acolo unde exista suspiciuni.
Ex. Vila P+2,BMW X3,AudiQ7,casa de vacanta-bugetar cu 1800 lei salariu ,de unde frate?
-mosteniri-dovedeste
-loto
-spaga? hai cu noi ca avem locuri libere in celula.

 

Modestia, distinsa educatie, cinstea, eruditia, patriotismul pătimas

si alte calităti alese sunt la un loc averea lui Ponta. Nici Dumnezeu nu se poate atnge de ea.

 

Desi nu il suspectez pe Georgescu de incompetenta sau

rea credinta,transpira o intrebare:De ce atatea etichetari de incompatibilitate...esuate?
Sa fie oare la mijloc,lipsa de profesionalism a personalului ANI,sau politizarea parchetelor?
Pe de alta parte,rusine lui Rares Bogdan pentru lasitate si teama,dupa critica CNA privind partinirea lui Iohannis,aseara a spurcat toata clas apolitica fara nici o exceptie!De parca Latrina 3 si Latrina Romania tv ,au fost ingerasi!
Pacat de eruditia si talentul sau din fata camerelor!
Felicitari doamnei Puscalau -unul dintre cei mai valorosi moderatori tv contemporani!Va fi interesant de aflat in scurt timp,care televiziune a curtat-o si daca isi va vinde constiinta!!

 

Legile ca cei care le-au făcut, asta-i cauza multor esecuri

ale institutiilor infiintate să cantărească dreptatea.
Cand legea spune că 1+1=2 este una, cand spune că 1+1 de regulă =2, este altceva.

Atata vreme cat nu intelegeti ca exista doua

categorii de romani, noi si ei, nu putem avansa.

La noi 1+1=2.
La ei 1+1= cit vrea dr Fonta si socrul Sarbu. Totul foarte bine explicat de harvadista de la Cornu.

De ce atatea etichetari de incompatibilitate...esuate?

1.Datorita mafiei trenspartinice care se acopera una pe alta.
2. Sistemului de justitie profund corupt(cca 80 %)

Eruditule, observ ca te uiti la A3 si Romania tv

pe care le numesti latrine dar lauzi latrina B1 cu ofiteri acoperiti precum turcescu si spagari precum andrei badin + datorii imense la stat.Georgescu este un simplu pion ce executa ordine si apoi fuge la ambasada USA pt protectie.Esti rudimentar si indoctrinat

Iata rezultatele unei constitutii ambigue, la mana celor ce doresc..

..sa o incalce, fara repercusiuni, fara menajamente, si totul in detrimentul omului cinstit si corect. Cred/ca urgenta numarul unu este elaborarea unei constitutii moderne, clare si fara posibilitatea de interpretari, fara portite. Daca nu suntem capabili, nu trebue decat dat copi pasty la o constitutie de la o tara prospera, gen Norvegia. Dar...oare se vrea ?

 

e facuta expre !

Ambiguitatea, interpretabilitatea Constitutiei si legilor au fost concepute sa impregneze legislatia cu portite de scapare pentru "cine trebuie".

Dincolo de perfectibiliitatea legilor omenesti,

mai ales celor...romanesti,ramane proverbiala subiectivitatea celor care decid liberatatea muritorilor!
Cum este posibil sa numesti o incompatibilitate ceva care dupa cateva luni ...dispare, ca un suspect de multe porcarii,acuzat cu ...romane de dovezi,sa stea 24 de ore retinut apoi...acasa,sau un sef de consiliu cu antecedente de frauda cu tonele,de ex Nicusor,sa fentteze Justitia cu o suferinta fizicacare aproape nu exista,la volumul,gabaritul si faciesul sau tupeist,sau culmea paradoxurilor,Feliix sa emita pretentia eliberarii din arest,dupa vulgaritatile lui penale vizibile si de cei cu 4 clase la Vintu de jos?
...sau trabucul lui Mazare,gagicarul de litoral,care sfideaza o tara intrega cu capetele lui de acuzare,si care se miisca liber ca pestele in...mare?
Exemplele pot continua o saptamana!
...si atunci sa nu iti vinzi casa si pamantul,sau sa iti bagi picioarele in legislatia oamenilor muncii??

De ce nu copy-paste dupa constitutia Norvegiei ? :))))

Constitutia se poate copia usor. Dar de unde gasim atatia norvegieni in Rromania?
PS Imi place mult comentariul lui Dottore Mangla cum Fraude 7:58 :)))

Tripla formula a indoielii,ramane perpetua:

"Ma indoiesc ca lumea exista,si daca exista ma indoiesc ca poate fi adevarata,si daca este adevarata ma indoiesc ca este verosimila!"
Rememorati doar cateva evenimente din viata politica de pe Dambovita si va veti crucii cu ambele maini:
Fastul astronomic de la constituirea USL,
Declaratia ...ferma a lui Cacarau de a parasi...spatiul daca Basescu nu va pica,
Cocosirea aceluiasi Crin in postura de interimar la Cotroceni,
Puscaria lui Nastase,si a altor zeci de intangibili,
Aroganta,nesimtirea si zeflemeaua lui Ponta care i-a adus rusinoasa infrangere,
si la alte jocuri si jucarii din politica si viata comica oamenilor si, cu siguranta veti constata nimicnicia tuturor aspectelor,goana dupa vant si desertaciunea desertaciunilor!
Dar oamenii,in special forumistii raman batosi!
...sarmanele scenete cu actorii lor amatori cu tot!

 

De fapt ...obiectivul ANI nu e infractorul ...

... ci omul de rand. Saracul.
Care trebuie speriat bine si tinut sub control.
Sa nu cumva sa-si piarda integritatea cine mai stie pe unde.
Sunt curios cum ii va pune pe cei ce dorm in strada sa-si completeze declaratia de avere, sau cei ce nu au ce pune pe masa ???
Pe saracii de la tara ..daca nu o sa le iasa gainile la socoteala ii vom aresta pur si simplu sau vor trebui confiscate orataniile de provenienta nejustificata ????
Fiindca sunt aidoma lor multi in tara asta.
Fara bani, fara integritate de declarat !!

 

Securitatea umanista

Noi locuri de munca! Vor face angajari de noi securisti si informatori pentru a spune saracilor cum sta treaba cu mancarea rationalizata, ca ei nu stiu nimic: ca bogatiii trebuie sa aibe mai mult pentru ca din cauza saracilor ei nu se mai pot imbogati si pentru asta saracii vor fi obligati sa depuna munca voluntara pentru propasirea binelui bogatilor.

Un Sistem de Declarare a Averii pentru toti cetatenii Romaniei?

"Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Georgescu a explicat care ar fi punctele in care legislatia ANI ar putea fi imbunatatita si a vorbit despre un sistem de declarare a averii pentru toti cetatenii Romaniei:...".
Aceasta declaratie a unui Sef de Agentie asa numita "de Integritate Nationala" este incredibil de ingusta, atit din punct de vedere democratic cit si constitutional! De ce nu-i cere parerea (in privat)avocatului guvernului SUA--al ambasadei, ca sa cladeasca o perspectiva legala corecta si democratica! Stiu romani in zona mea nord West al Americii (nu departe de mine) care au peste 45 de case private, si nici un ofiter de IRS (cea mai infioratoare agentie a guvernului nostru, care acum pedepseste pe toata Rusia nucleara!), sau alte agentii de state sau federale!!! Mentalitatea este subreda la minimum, si cit se pare de sfidatoare la nivelul democratic cit si cel constitutional. Acest drept de-a a vea proprietate sau proprietati personale mutabile cit si reale imutabile, este un drept NATURAL--nu conferit prin legi si decrete de regim totalitar sau comunist/socialist--si trebuie sa fie recunoscut cit si confirmat prin Constitutia tarii (cum este la noi in America). Acest drept fundamental cit si natural nu se poate aliena sau supus unor ingreuieri guvernamentale! Altmintrelea, la noi, de exemplu, nu ar mai supravietui pe scaunul lui nici un federal sau state representative! Populatia i-ar scoate in forta pe usa afara si ar pune altii care respecta aceste drepturi fundamentale! Astfel de indignare in masa nu a mai fost de la razboiul civil in 1861-1865! Deci, nerespectarea si questionarea cetatenilor de membrii guvernului cu privire la proprietatea lor personala (mutabila) cit si cea reala (imutabila-pamint si case, are consecinte imediate si va stirni o indignare profunda in rindurile populatiei cea mai afectata, apoi in tarile democratice vecine, iar apoi in tarile NATO si EU proper, cit si in SUA!

 

Domnul Nota Bene

Daca n-ar fi politizata institutia asta pana in varful unghiilor s-ar inscrie cu succes pe aceeasi linie cu
guvernantii nostri, adica ineficienta.Fandositii astia
care-si scuipa in gura mare praful de caramida molfait,
mestecat sau scrasnit intr-o societate bolnava pana in
maduva oaselor de coruptie si fariseism nu-si pot justifica de nicio culoare existenta intr-un stat
politienesc cu "democratie originala", plin de bugetari
"saraci si cinstiti", dar interpretabili ca si legile
fabricate de potentialii penali nedescoperiti din cauza
fesului cazut peste ochi.

 

TonyEsq1

Ia, povesteste-ne cum este la voi in America cu imunitatea
spagarilor din Senat sau cum actioneaza la voi sistemul Judiciar,ca poate afla lumea lucruri mai interesante despre
americani.Nu de alta,da' pe la noi sunt multi cazuti in
transa dupa America.

 

Tome la 8,25

Ai pus bine punctul pe "I".Intr-un stat politienesc nici nu te poti astepta la altceva.Somnul ratiunii intotdeauna naste monstri.

 

Tot cu Nota Bene

Mai bine ii schimbati denumirea si-i spuneti:"ANIMA",poate asa se misca ceva pe la haiducii vostri.Eeeee,nu suna mai bine?Agentia Ntionala de Integritate Morala Abandonata?Ii dati pe spate pe astia de la UE.

 

o

copie de foarte slaba calitate a ceea ce ar trebui sa fie o institutie respecatata a statului roman,un individ nu foarte inteligent,cu un usor rrretard ,numit politic acolo,iar rezultatele se stiu.Vezi cazul Helvig.

 

Un Sistem de Declarare a Averii pentru toti cetatenii Romaniei?

"Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Georgescu a explicat care ar fi punctele in care legislatia ANI ar putea fi imbunatatita si a vorbit despre un sistem de declarare a averii pentru toti cetatenii Romaniei:...".
Aceasta declaratie a unui Sef de Agentie asa numita "de Integritate Nationala" este incredibil de ingusta, atit din punct de vedere democratic cit si constitutional! De ce nu-i cere parerea (in privat)avocatului guvernului SUA--al ambasadei, ca sa cladeasca o perspectiva legala corecta si democratica! Stiu romani in zona mea nord West al Americii (nu departe de mine) care au peste 45 de case private, si nici un ofiter de IRS (cea mai infioratoare agentie a guvernului nostru, care acum pedepseste pe toata Rusia nucleara!), sau alte agentii de state sau federale!!! Mentalitatea este subreda la minimum, si cit se pare de sfidatoare la nivelul democratic cit si cel constitutional. Acest drept de-a a vea proprietate sau proprietati personale mutabile cit si reale imutabile, este un drept NATURAL--nu conferit prin legi si decrete de regim totalitar sau comunist/socialist--si trebuie sa fie recunoscut cit si confirmat prin Constitutia tarii (cum este la noi in America). Acest drept fundamental cit si natural nu se poate aliena sau supus unor ingreuieri guvernamentale! Altmintrelea, la noi, de exemplu, nu ar mai supravietui pe scaunul lui nici un federal sau state representative! Populatia i-ar scoate in forta pe usa afara si ar pune altii care respecta aceste drepturi fundamentale! Astfel de indignare in masa nu a mai fost de la razboiul civil in 1861-1865! Deci, nerespectarea si questionarea cetatenilor de membrii guvernului cu privire la proprietatea lor personala (mutabila) cit si cea reala (imutabila-pamint si case, are consecinte imediate si va stirni o indignare profunda in rindurile populatiei cea mai afectata, apoi in tarile democratice vecine, iar apoi in tarile NATO si EU proper, cit si in SUA!

 

D-lui presedinte ANI Horia Georgescu.

ANI se blocheaza deja la verificarea averilor..?!?!Un lucru absurd si numai intr-o Republica Bananiera este posibil acest lucru,dar dupa cum se stie Romania se afla in europa si tinde sa intre in EU.Deci daca nici macar " verificarea" averilor nu este posibila ,atunci blocarea lor este de domeniul visurilor.Romania este intr-adevar tara democratica....numai cand si ce le convine,ma refer la sobolanii de parlamaentari.In Olanda este dictatura!Aici exista o lege care in termeni populari se cheama " Jupuieste-i" sau " Ia-le pielea".!Exact fost Lege nr18.din timpul lui ceausescu,care imediat dupa 1990 a fost abordata de ticalosii de astazi!Infiintati din nou Legea.nr 18 care se chema"Legea ilicitului" d-lor parlamentari,este o lege fara echivoc!

'..Noi ne blocam cand trebuie sa verificam persoanele private asupra carora nu avem competenta si cercul se inchide."

 

Pai domnu' Georgescu

Dumneata cum justifici cumpararea de la tata, in 2007 cu bani de la nasu' in 2008 de locuinte cu valoare cumulata de peste 300 000 de euro?
Sunteti putrezi toti, inclusiv tu, tatal si nasul tau.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor