Ziare.com

Seful ANI: In cazul Diaconu, vom utiliza toate instrumentele sa nu candideze

Vineri, 28 Martie 2014, ora 15:27

   

Seful ANI: In cazul Diaconu, vom utiliza toate instrumentele sa nu candideze
Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri ca, in cazul in care Biroul Electoral Central va valida candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, ANI va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie pusa in aplicare.

"Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, pana la urma nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care este obligatorie pentru toata lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raporteaza la o persoana anume, ci se raporteaza la o decizie a justitiei care trebuie pusa in aplicare ca in orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE si NATO", a declarat Georgescu.

Seful ANI a participat vineri la seminarul "Masuri anti-frauda privitoare la achizitiile publice din Piata Unica a Uniunii Europene. Solutii legislative, institutionale si tehnice", organizata de Partnership for Social Development (Croatia) si Expert Forum (Romania).

Diaconu, despre contestarea candidaturii sale la PE: Foarte bine, asta si vreau, judecata

Miercuri, Horia Georgescu i-a transmis judecatorului Florentin Dragut, presedintele Biroului Electoral Central, ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

Conform unui comunicat de presa, Georgescu invoca in acest sens mai multe acte normative, dar si decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3104/2012, definitiva si irevocabila, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu fata de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, intrucat a fost in acelasi timp senator si director al Teatrului "C.I. Nottara".

ANI cere BEC sa nu permita inscrierea lui Mircea Diaconu pentru alegerile europarlamentare

Horia Georgescu preciza ca o eventuala decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natura sa incalce principiile suprematiei interesului public si integritatii in exercitarea functiei publice.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tov georgescu a amenintat pe cei care ar vota pt M Diaconu !

A facut aceasta declaratie in mod public, contand pe faptul ca oamenii se vor speria si nu vor mai vota pt M Diaconu. A fost un mod de a impiedeca un act perfect legal sa aiba loc intr-o tara democratica. Mai poate cineva sa aiba incredere ca tov georgescu poate sa apere justitia ??? Se pare ca poate sa o influenteze doar negativ ! Propun ca organele abilitate legal sa-I analizeze prestatia neprofesionala si sa-l trimita acolo unde ii este locul : o slujba minora intr-un sat ,in provincie ! Dupa plata daunelor de rigoare !!

 

H.G. un fel de Dr.Mengele.......

......dar macar ala facea niste "experimente" pe cind asta nu face decit sa fie sluga la stapin. Ce are ANI cu candidatura? Candidatura se depune la BEC ....nu la ANI! Ani sa se adreseze justitiei daca are ceva impotriva.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor