Ziare.com

Seful ANI, in vizita la Washington: A fost primit la Casa Alba

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 14:30

   

Seful ANI, in vizita la Washington: A fost primit la Casa Alba
Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a efectuat o vizita oficiala la Washington, fiind primit la Casa Alba de mai multi oficiali si avand intalniri cu reprezentanti de varf ai unor institutii din Statele Unite pe teme de combatere a coruptiei, inclusiv a conflictului de interese.

Astfel, Horia Georgescu a fost primit de Directorul Afacerilor pentru Europa Centrala si de Est din cadrul National Security Staff - Executive Office of the President (fostul Consiliu National de Securitate al Statelor Unite), precum si la Departamentul de Stat al Statelor Unite de catre Directorul Biroului de Afaceri pentru Sudul si Centrul Europei (Office of South Central European Affairs), adjunct ad-interim al asistentului Secretarului de stat pentru Europa Centrala si de Est, se arata intr-un comunicat remis presei de Agentia Nationala de Integritate.

"Cu ocazia celor doua intrevederi, au fost abordate o serie de teme generale si specifice referitoare la progresele si rezultatele Agentiei Nationale de Integritate, statul de drept, reforma in domeniul justitiei, precum si despre provocarile aflate in fata Agentiei si realizarea obiectivelor sale. Un accent special in cadrul discutiilor a fost pus pe stabilitatea legislativa si mentinerea cadrului institutional", se arata in comunicatul citat.

Precizarile sunt facute in contextul in care in urma cu cateva zile mai multi parlamentari din toate formatiunile politice au depus un proiect care vizeaza modificarea unor atributii ANI.

Opozitia si Puterea si-au dat mana - Initiativa prin care ANI nu mai poate verifica parlamentari

Pe parcursul vizitei, Horia Georgescu s-a intalnit si cu reprezentanti ai diviziei financiare din cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite (U.S. Secret Service), ai fiscului american (Internal Revenue Service - IRS), ai Departamentului de Justitie al Statelor Unite (Department of Justice) - Unitatea de Integritate Publica (Public Integrity Section) si Biroul de Politica a Informatiei (Office of Information Policy), precum si cu Presedintele Centrului de Analiza pentru Politica Europeana - CEPA (Center for European Policy Analysis), think-thank cu sediul la Washington, ce are ca misiune studiul politicilor adoptate de tarile din centrul si estul Europei.

De asemenea, presedintele ANI a avut o intalnire de lucru cu directorul Biroului de Etica din cadrul Guvernului SUA (Office of Government Ethics), una din institutiile omoloage Agentiei Nationale de Integritate.

"Scopul acestor intalniri a constat in schimbul de experienta cu reprezentantii institutiilor mentionate pe teme privind metodele eficiente de prevenire si combatare a conflictelor de interese sau a averilor nejustificate, investigatii financiare si analiza a datelor, instrumente informatice cu scopul prevenirii si combaterii coruptiei, cooperare internationala si pregatire profesionala", se mai arata in comunicatul citat.

Vizita delegatiei ANI in SUA a avut loc in perioada 17 - 21 noiembrie si a fost realizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Washington.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se pare ca Tonta a fost primit ptr cateva minute de un portar SUA

Oftica lui nu este mica, afland cu cine s-a intalnit delegatia ANI. Se poate spune ca acestia au primit sarcini precise in ceea ce priveste apararea institutiei de tentativele politicului. Mai cred ca Tonta va fi chemat la ordine cat mai curand, in conditiile in care nu se linisteste. Wau, ce ma bucur. Am zis.

 

mai c.cat cu ochi tu dai stirea dupa 3 saptamini

esti ridicol ***.Iar asta cu primitul la casa alba e o mare l,abareala,Casa Alba e resedinta Presedintelui S.U.A si nu centru de primiri

 

Seful ANI, in vizita la Washington

Se pare ca, de la o vreme, unele institutii "independente" de pe la noi nu sunt chiar asa de independente pe cat vor sa para, nu credeti ? Si inca ceva: o sa mai auzim de Horia Georgescu, poate chiar la prezidentiale, se vede ca e pe cai mari, e "frecventabil" ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor