Senatul a aprobat o OUG prin care sunt majorate salariile inspectorilor ANI

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 21:05
1766 citiri
Senatul a aprobat o OUG prin care sunt majorate salariile inspectorilor ANI

Senatorii au votat luni, cu 102 de voturi pentru, cinci impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2013 care prevede cresterea salariilor inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Proiectul, initiat de Ministerul Justitiei, si care a fost adoptat de Camera Deputatilor, face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind camera decizionala in acest sens.

In motivarea sa, Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a aratat ca ANI se confrunta in prezent cu un deficit major de personal si a pledat pentru asigurarea unui cadru salarial corespunzator.

"Proiectul de lege propune exclusiv modificarea cadrului legal privind salarizarea functiilor de specialitate din cadrul ANI prin stabilirea unor salarii de baza pentru acestia prin asimilate cu salariilor inspectorilor de concurenta din cadrul Consiliului Concurentei. Urgenta si necesitatea acestui demers sunt justificare prin faptul ca neasigurarea unui cadru salarial corespunzator ar fi de natura sa afecteze eficienta in viitor Agentiei si de natura sa ridice noi teme de discutie in cadrul MCV", a argumentat secretarul de stat.

Senatorul PNL Cristiana Anghel le-a cerut initiatorilor ca, odata cu majorarea salariilor inspectorilor ANI, sa fie majorate si cele ale profesorilor, doctorilor si altor categorii sociale utile pentru societate, spre deosebire de ANI "care a facut extraordinar de mult rau".

In opinia senatorului PP-DD Tudor Barbu, subiectul este unul delicat.

"Si ma vad nevoit sa intreb retoric: care va fi explicatia pe care o vom da cand vom iesi pe usile Senatului(...) la intrebarea de ce s-a discutat, s-a votat si s-a pus in aplicare un astfel de proiect de lege intr-o tara in care nu sunt bani pentru pensii, intr-o tara in care nu sunt bani de salarii pentru cei care produc cu adevarat bani la buget. Daca imi aduc bine aminte, ANI nu a adus la buget banii pe care ii estimam noi ca cetateni sau alesii din Legislativul trecut care au infiintat aceasta institutie.

Vreau sa stiu daca reprezentantii guvernului Ponta aici prezent ne poate spune care sunt beneficiile pe care acesti oameni le-au adus atat bugetului, cat si contribuabilului, pentru a justifica o crestere salariala intr-o tara bantuita de 'nu avem bani'", a spus Tudor Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ANI marire salarii , #ANI