Un consilier local din Arad, cercetat de ANI pentru incompatibilitate

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 19:29
1579 citiri
Un consilier local din Arad, cercetat de ANI pentru incompatibilitate
Foto: integritate.eu

Un angajat al Consiliului Local din localitatea aradeana Vinga este cercetat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) pentru ca se afla in stare de incompatibilitate privind functiile publice pe care le ocupa.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre domnul Hupov Iosif, Consilier local in cadrul Consiliului Local Vinga, Judetul Arad", potrivit unui comunicat al ANI remis, miercuri, Ziare.com.

Consilierul local din Arad este cercetat de agentii de Integritate pentru ca "in perioada 04.12.2008 - 23.09.2009, a detinut, simultan, atat functia de consilier local in cadrul Consiliului Local Vinga, Judetul Arad, cat si functia de Inspector de specialitate in cadrul Compartimentului Cadastru si Urbanism al Primariei Vinga".

Prin urmare, se mai arata in comunicatul ANI, Iosif Hupov este acuzat ca a incalcat "dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei".

Iosif Hupov a ocupat, incepand cu data de 20.06.2008, functia de consilier local, el fiind totodata validat si in functia publica de Inspector de specialitate in cadrul Compartimentului Cadastru si Urbanism al Primariei Vinga, Judetul Arad, pe 4.12.2008.

Astfel, isi continua procurorii ANI motivatia de cercetare in acest caz, Iosif Hupov s-a aflat in stare de incompatibilitate in contextul in care "functia de consilier local [...] este incompatibila cu [...] calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca in aparatul propriu al consiliului local respectiv sau in aparatul propriu al consiliului judetean ori al prefecturii din judetul respectiv".

In conformitate cu prevederile legislative in vigoare, consilierul aradean a fost decazut din ambele functii publice si i s-a interzis ca, pe o perioada de trei ani, sa mai exercite vreo functie sau vreo demnitate publica.

"In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate", se mai arata in comunicatul ANI.

Inculpatul, Iosif Hupov, poate contesta raportul ANI de evaluare a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

A.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consilier local Vinga cercetat, #Vinga incompatibilitate ANI, #consilier local Arad ANI, #ANI cercetat incompatibilitate , #ANI