Victor Alistar, incompatibil cu functia de ministru, decide ANI

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 09:08
5783 citiri
Victor Alistar, incompatibil cu functia de ministru, decide ANI

Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta ministru delegat pentru strategii guvernamentale, a fost declarat incompatibil, miercuri, de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, el nu are dreptul sa exercite o functie sau o demnitate publica pana la data de 7 august 2012.

Intr-un comunicat al ANI se arata ca Alistar Teodor Victor este in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, concomitent, calitatile de functionar public - purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Director Executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004, si avocat definitiv in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor Victor", incepand cu 23 ianuarie 2007.

"Avem un act de constatare a unei incompatibilitati care a ramas definitiv din 2009. Acest lucru este confirmat explicit de Curtea Constitutionala.

Din punctul nostru de vedere, domnul Alistar s-a aflat in incompatibilitate, asa cum institutia noastra arata prin respectivul act ramas definitiv, astfel ca a fost sanctionat automat cu interdictia de a ocupa functii publice timp de trei ani, asa cum prevede legea.

Orice alte litigii are domnul Alistar cu alte institutii sau in penal se refera la alte situatii, din punctul nostru de vedere lucrurile sint foarte clare", a declarat Horia Georgescu. Acesta a tinut sa precizeze ca, in prezent, institutia pe care o conduce nu se mai afla in vreun litigiu cu Victor Alistar.

"Nu am vreo interdictie de acest gen. Chestiunea expusa atunci de Curtea Constitutionala reflecta o situatie de fapt valabila in acel moment si referitoare exclusiv la numnirea mea la CSM", a declarat Alistar marti seara agentiei Mediafax, invocand mai multe hotarari ale instantelor si parchetelor, definitive si ele, care confirma faptul ca actul de constatare privind incompatibilitatea sa nu ar fi definitiv si care au aparut dupa decizia Curtii Constitutionale din februarie 2011. "Credeti-ma, s-a verificat!", a mai declarat Alistar.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#victor Alistar incompatibil, #Victor Alistar ministru incompatibil, #Victor Alistar ANI incompatibil , #ANI