Ziua Marinei Romane, sarbatorita altfel, la 160 de ani

Luni, 10 August 2020, ora 07:30
4010 citiri
Ziua Marinei Romane, sarbatorita altfel, la 160 de ani
Fortele Navale Romane/Facebook

Editia din anul 2020 a Zilei Marinei Romane, dedicata implinirii a 160 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane se va desfasura cu precadere in mediul online, pana pe 15 august.

Statul Major al Fortelor Navale continua astfel traditia sarbatoririi Zilei Marinei Romane, manifestarile fiind adaptate noilor conditii impuse de contextul pandemiei provocata de noul coronavirus SARS CoV-2, transmite Rador.

Vor fi, de asemenea, planificate si defilari ale navelor pe mare si pe Dunare, la Constanta, Braila si Tulcea. Pe pagina oficiala de Facebook a Fortelor Navale, incepand de miercuri, 5 august, vor fi lansate concursurile tematice "Marea in culori" (concurs de fotografie digitala) si "Ce fac Fortele Navale Romane pentru tine?", precum si proiectele virtuale "Lectia de istorie", "Oameni in uniforma de marina" si "Portret de marinar, schimb de generatii", care vor oferi publicului posibilitatea de a interactiona si de a-i cunoaste mai bine pe marinarii militari.

Ziua traditionala a portilor deschise se va desfasura tot in mediul online duminica, 9 august, cand reprezentantii Marinei Militare Romane vor prezenta, pe pagina oficiala de Facebook, tururi virtuale in porturile Constanta, Braila, Mangalia si Tulcea. Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militara a Fortelor Navale, care va sustine recitaluri ce vor putea fi urmarite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.

Sambata, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanta la Midia, intre orele 11.30 si 13.30, iar pe Dunare, la Braila si la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul in intervalul orar 10.00 si 11.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum sunt marcate relațiile de ani buni dintre România și Germania ”în vremurile de astăzi, cu războaie” şi tensiuni
Cum sunt marcate relațiile de ani buni dintre România și Germania ”în vremurile de astăzi, cu războaie” şi tensiuni
România sărbătoreşte pe 21 aprilie, începând din acest an, Ziua Prieteniei dintre România şi Republica Federală Germania. Legea 79/2004 privind instituirea acestei aniversări a fost...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ziua Marinei, #pandemie, #sarbatoare, #litoral , #ANI