Un chirurg de la Spitalul Coltea este cercetat pentru mita. Pacientul l-a reclamat la call-centerul Anticoruptie in spitale

Joi, 22 Martie 2018, ora 17:33
10105 citiri
Un chirurg de la Spitalul Coltea este cercetat pentru mita. Pacientul l-a reclamat la call-centerul Anticoruptie in spitale
Foto: Pixabay.com

Un medic chirurg de la Spitalului Clinic Coltea din Capitala este cercetat sub control judiciar pentru luare de mita. Ancheta s-a deschis dupa un apel telefonic la Linia Anticoruptie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 19 martie 2018, medicul chirug B.M. din cadrul Spitalului Clinic Coltea ar fi pretins o suma de bani de la un pacient in legatura cu interventia chirurgicala efectuata acestuia.

"La data de 22 martie 2018 a primit suma de 500 de lei de la acesta, in legatura cu atributiile sale de serviciu", arata anchetatorii.

Cauza a fost constituita ca urmare a unui denunt facut la Call Center Anticoruptie al Directiei Generale Anticoruptie - 0800.806.806.

Prin ordonanta din data de 22 martie 2018, fata de medic s-a luat masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Apelul lui Vlad Voiculescu

Chiar la inceputul saptamanii fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a facut un apel public pentru a opri fenomenul "plicului pentru doctor", aratand ca schimbarea poate incepe cu fiecare dintre cei care au luat asta drept o cutuma, iar celor carora li se cere de catre personalul medical sunt indrumati sa sune la linia anticoruptie in spitale, pe care a infiintat-o in timpul mandatului sau.

"Dincolo de bulibaseala creata de doamna Olguta&Co in sistemul sanitar si de noile inechitati create de legislatia proasta promovata de PSD-ALDE, cresterile succesive ale veniturilor din acest domeniu trebuie sa coincida cu eradicarea flagelului numit spaga sau plic.

Nu doar pentru ca este inuman si discriminatoriu fata de cei mai vulnerabili oameni din societatea noastra - cei saraci care ajung la spital, nu doar pentru ca este dezonorant si de neacceptat atat pentru pacient cat si pentru medic/asistenta/infirmiera/brancardier, nu pentru ca este ilegal, indiferent daca este primit inainte sau dupa interventie/tratament, ci pentru ca felul in care arata si functioneaza astazi sistemul sanitar este si rezultatul coruptiei din sistem, al carei simbol este chiar acest mic, acest nenorocit #plic.

Va rog, nu mai dati spaga in spitale! Daca vi se cere, sunati aici: 0800.806.806 (hotline anticoruptie in spitale lansat in 2016) ", a scris luni pe Facerbook Vlad Voiculescu.

Atunci, unii utilizatori s-au aratat sceptici ca sistemul mai functioneaza sub guvernarea PSD-ALDE, insa Voiculescu ii sfatuia sa incerce oricum. Iata ca inca functioneaza.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#chirurg Coltea mita, #medic Coltea spaga, #medic chirurg mita , #anticoruptie