Deputatul PSD Titi Holban, condamnat definitiv pentru trafic de influenta

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 17:42
3973 citiri
Deputatul PSD Titi Holban, condamnat definitiv pentru trafic de influenta

Deputatul PSD Titi Holban (foto) a fost condamnat definitiv, miercuri, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Procurorii spun ca el a luat 10.000 de euro pentru a interveni la Directia Antifrauda in favoarea unei firme.

Totodata, instanta suprema a mai decis ca Titi Holban trebuie sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii si sa urmeze un program de reintegrare sociala.

De asemenea, judecatorii au mai dispus confiscarea sumei de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro), pusa sub sechestru intr-un cont bancar al deputatului.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins atat apelul formulat de Titi Holban, cat si pe cel al procurorilor DNA si a mentinut decizia din 16 martie a instantei de fond, de condamnare a deputatului la trei ani de inchisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

Titi Holban va fi obligat sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate si sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la Primaria Ramnicu Sarat.

Titi Holban nu are si o pedeapsa complementara, astfel ca poate alege si poate fi ales. Totusi, el nu apare pe listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Deputatul PSD a fost trimis in judecata in 2014.

"In luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat in Parlamentul Romaniei, a promis unui denuntator, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv in doua transe, ca va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca acesta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre directiile regionale antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie", aratau procurorii anticoruptie in rechizitoriu.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Comentarii
Constant
rank 5
Titi Holban, un mic hot socialist, care poate alege si poate fi ales
niculaeda
rank 5
"Deputatul PSD Titi Holban, condamnat definitiv pentru trafic de