Acord Rusia-NATO privind scutul antiracheta, in 2012?

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:26
1438 citiri
Acord Rusia-NATO privind scutul antiracheta, in 2012?

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, vineri, ca se asteapta ca Rusia si NATO sa semneze un acord legat de scutul antiracheta anul viitor, in timpul summit-ului Aliantei, programat pentru perioada 20-21 mai 2012, la Chicago.

Rasmussen a afirmat ca statele membre NATO ar putea declara capacitatea operationala interimara a scutului antiracheta in cursul summit-ului de anul viitor, "ceea ce va fi un pas important inainte, pentru ca am discutat de multi ani despre dezvoltarea unui sistem de aparare antiracheta al NATO", relateaza

RIA Novosti.

Acordul privind scutul antiracheta a fost desecretizat - vezi ce contine

Rusia si NATO au fost de acord sa coopereze pe tema scutului antiracheta in timpul summit-ului de la Lisabona, din 2010. De atunci, insa, discutiile treneaza, iar SUA tocmai au semnat cu Romania un acord privind amplasarea elementelor scutului antiracheta la Deveselu. In plus, alte elemente ale scutului vor fi amplasate in Turcia. Ambele acorduri au alarmat Moscova.

Rusia si-a exprimat intotdeauna impotrivirea fata de desfasurarea sistemelor antiracheta in apropierea granitelor sale, sustinand ca percepe acest fapt drept o amenintare la adresa securitatii.

#nato rusia antiracheta, #acord nato rusia antiracheta, #summit nato chicago 2012 , #antiracheta