Americanii au testat, in premiera, scutul antiracheta din Europa (Video)

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 10:27
6203 citiri
Americanii au testat, in premiera, scutul antiracheta din Europa (Video)
Foto: Naval Support Facility Deveselu

SUA si opt tari aliate au testat, marti, in premiera, sistemul antiracheta in Europa.

Exercitiul multinational a presupus lansarea unei rachete balistice cu raza scurta de actiune din Scotia catre Oceanul Atlantic, informeaza Reuters. Dispozitivul a fost interceptat si distrus de o alta racheta lansata de pe distrugatorul american USS Ross, similara cu cele care sunt montate la baza de la Deveselu.

Rusia cere Romaniei sa renunte la scutul de la Deveselu "cat nu e prea tarziu" - Reactia MAE (Video)

Conform sursei citate, testul este o prima demonstratie de maxima importanta a capacitatii militare a Europei, fiind pentru prima oara cand fortele navale americane au demonstrat in Europa capacitatea de aparare anti-balistica a sistemului Aegis.

E prima oara cand interceptorul ghidat Standard Missile-3 Block, construit de Raytheon Co, este folosit asupra unei rachete ce "ameninta" Europa (fie doar si in cadrul unui test), a anuntat Marina americana.

La teste au participat SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania si Marea Britanie. "Exercitiul demonstreaza angajamentul SUA de a apara Europa cu ajutorul navelor Aegis, instalatiilor militare ce deservesc fortele navale, din Romania, dar si profesionalismul aliatilor nostri din fortele navale", a declarat amiralul Mark Ferguson, comandant al Fortelor Navale Europa-Africa.

Noi imagini cu baza militara de la Deveselu: Soldatii americani pun la punct ultimele detalii (Galerie foto)

Potrivit acestuia, testul arata abilitatea aliatilor de a se apara eficient impotriva unor atacuri cu racheta.

#SUA testat scut antiracheta Europa, #scut antiracheta Europa teste, #SUA interceptat racheta Europa, #sistem antiracheta Europa teste , #antiracheta
Comentarii