Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Aurescu: Implicarea firmelor romanesti la Deveselu - un test de competitivitate

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 15:50
1676 citiri
Aurescu: Implicarea firmelor romanesti la Deveselu - un test de competitivitate
Foto: Reuters/Radu Sigheti

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a declarat, miercuri, ca implicarea firmelor romanesti in constructia bazei de la Deveselu reprezinta un test de competitivitate si o posibila rampa de lansare pe piata de aparare din Europa si SUA.

"Implicarea companiilor romanesti in domeniul cooperarii antiracheta este de natura sa faciliteze contactele intre comunitatile de afaceri dintre cele doua tari. De asemenea, reprezinta o dovada elocventa a substantei pe care Parteneriatul nostru Strategic o aduce in domeniul economic", a declarat Bogdan Aurescu, la "Romania Aegis Ashore Industry Day", conferinta organizata la Bucuresti de Ambasada SUA si destinata informarii mediului de afaceri din Romania cu privire la oportunitatile de afaceri pe care le ofera implementarea Acordului cu SUA privind amplasarea sistemului de aparare antiracheta al Statelor Unite in Romania.

Mai mult, "asumarea de catre companiile romanesti a responsabilitatii de a contracta lucrari de constructii sau de a furniza servicii in cadrul proiectului de aparare antiracheta consolideaza si calitatea acestora si pozitia lor pe piata", a mai spus Bogdan Aurescu, adaugand ca in cei opt ani de cand Romania este membru al Aliantei Nord-Atlantice"companiile romanesti au dobandit o experienta semnificativa in implicarea in proiecte NATO".

In opinia sa, "intrarea in competitie pe o piata dinamica de bunuri si servicii in conditiile unui standard inalt pe care-l promoveaza partenerii americani reprezinta, in fapt, un test relevant in masura sa probeze capacitatea companiilor romanesti de a actiona pe scara globala si la cele mai inalte standarde".

Oficialul roman a subliniat un proiect de securitate nationala precum amplasarea scutului antiracheta la Deveselu are efecte benefice si asupra mediului de afaceri, care devine "mai sigur si mai atractiv".

Acordul semnat anul trecut creeaza "premisele pentru o implicare substantiala a companiilor romanesti in operationalizarea bazei de la Deveselu", a spus Aurescu.

Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania a intrat in vigoare la 23 decembrie 2011.

Sistemul de interceptori de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat in Baza aeriana de la Deveselu, ca parte componenta a Abordarii Adaptive in Etape a Sistemului de Aparare impotriva Rachetelor Balistice al SUA in Europa, la orizontul anului 2015.

Acordul privind scutul antiracheta a fost semnat la 13 septembrie, la Washington, de catre ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, si secretarul de stat american, Hillary Clinton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#acord Romania SUA rachete balistice, #baza Deveselu , #antiracheta