Scut antiracheta in Romania, negocieri in Danemarca

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 07:19
2340 citiri
Scut antiracheta in Romania, negocieri in Danemarca

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, se va afla luni la Copenhaga, unde va avea o intrevedere cu Frank Rose, inalt oficial american implicat in negocierile SUA cu Romania pe tema scutului antiracheta.

Bogdan Aurescu va participa, totodata, ca vorbitor, la "Conferinta internationala dedicata problematicii apararii antiracheta", organizata de catre Institutul American de Aeronautica si Astronautica, Agentia de Aparare Antiracheta din SUA si Ministerul Apararii din Danemarca.

El va sustine o prelegere cu tema "Romania in EU and NATO - Achievements and Weaknesses" (Romania in UE si NATO - Realizari si puncte slabe), sub egida The Foreign Policy Society.

In cursul vizitei sale in Danemarca, secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu va avea consultari cu Michael Zilmer-Johns, secretar de stat in MAE danez.

Discutiile pe care Bogdan Aurescu le va purta cu Frank Rose, asistent al adjunctului secretarului de stat pentru politica de aparare si operatiuni de verificare din Departamentul de Stat al SUA, intervin in conditiile in care Acordul pe tema scutului antiracheta - prin care Romania va pune la dispozitie baza de la Deveselu, judetul Olt, pentru gazduirea interceptorilor terestri din cadrul etapei a II-a a apararii americane antiracheta - va fi semnat pana la sfarsitul acestui an, dar calendarul e inca in lucru intre cele doua administratii.

"Cautam o data si o vom conveni pe canale diplomatice", a declarat saptamana trecuta, la TVR, ministrul de externe Teodor Baconschi.

Interceptorii terestri ar urma sa fie desfasurati in Romania pana in 2015, conform planului american in etape privind apararea antiracheta elaborat de administratia Obama in 2009.

Bogdan Aurescu a condus din partea Romaniei negocierile cu partea americana pe tema scutului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Aurescu scut antiracheta, #scut antiracheta negocieri Danemarca, #scut antiracheta SUA Romania , #antiracheta
Comentarii